logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Ultima oră: Un elev de 16 ani a murit în Sighet după ce a fost accidentat de un autobuz PDF Imprimare Email
Vineri, 28 Septembrie 2018 09:01

Tragedie în Sighetu Marmaţiei, vineri, 28 septembrie, în jurul orei 07.00. Un elev în vârstă de 16 ani din Rona de Sus, care făcea naveta la liceu, în municipiul de pe Tisa, a fost lovit de autobuz. 

Accidentul a avut loc la intersecţia străzilor Alexandru Ivasiuc şi Plevnei. Elevul s-a dat jos din autobuzul cu care a făcut deplasarea în Sighetu Marmaţiei. Apoi, din neatenţie, a fost acroşat de acelaşi autobuz. Leziunile suferite au fost extrem de grave. Elevul a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, însă acestea s-au dovedit a fi în zadar, rănile fiind incompatibile cu viaţa.

Ultima actualizare Vineri, 28 Septembrie 2018 09:18
Citeşte mai mult...
 
A se lua apa sau a nu se lua apa....la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 Septembrie 2018 10:28

Din motive tehnice societatea VITAL S.A. Agentia Sighetu Marmatiei anunta reprogramarea intreruperii furnizarii apei potabile in orasul Sighetu Marmatiei  din data de 11 septembrie pentru data de 12 septembrie. Furnizarea apei va fi oprita in tot orasul Sighetu Marmatiei, miercuri, 12 septembrie intre orele 09.30 – 14.00.

Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat. Va reamintim ca echipele de interventie vor actiona cu promptitudine, pentru ca disfunctionalitatile aparute in sistemul de alimentare cu apa sa fie remediate in timp util, iar utilizatorii sa poata beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Citeşte mai mult...
 
Intrerupere in furnizarea apei potabile in orasul Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 10 Septembrie 2018 15:21

Pentru a minimaliza impactul asupra utilizatorilor nostri, societatea VITAL S.A. Agentia Sighetu Marmatiei anunta ca pentru remedierea unei avarii la reteaua stradala de pe strada Caprioarei, se va intrerupe furnizarea apei marti 11.09.2018.

Furnizarea apei va fi oprita in tot orasul Sighetu Marmatiei, marti 11.09.2018, intre orele 11.00 – 15.00.

Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat.

Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la dispeceratul societatii, la numerele de telefon 0262.215.150, 215.151 si 215.152.

Citeşte mai mult...
 
Casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației a fost profanată! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 04 August 2018 09:31

Persoane necunoscute au profanat Casa memoriala Elie Wisel, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acestea au scris mesaje antisemite și pe fațada clădirii.

Poliția a demarat o anchetă și efectuează investigații pentru a-i descoperi pe făptași.

Citeşte mai mult...
 
O femeie din Câmpulung la Tisa a înghiţit voit un pumn de medicamente PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Iunie 2018 13:25

Seria neagră a sinuciderilor continuă în Maramureş. O femeie în vârstă de 51 de ani din Câmpulung la Tisa a decis să îşi pună capăt zilelor.

Metoda folosită nu a fost prin spânzurare. Ea a îngurgitat un pumn de medicamente. Un echipaj medical a transportat-o la Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Aici, în pofida eforturilor depuse de medici, respectiv inclusiv manevre de resuscitare, femeia a decedat.

Conform unor surse, un element care a determinat-o să recurgă la acest gest extrem este faptul că femeia suferea din cauza faptului că, în urmă cu doi-trei ani, soţul său a murit în urma unui infarct. În urmă, au rămas acum, două fete.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu la o clădire de birouri din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Luni, 19 Februarie 2018 16:11

Un incendiu a avut loc luni, 19 februarie, la orele amiezii, la o clădire care adăposteşte birouri, situată pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmaţiei.

Din câte se cunoaşte, flăcările au izbucnit la nivelul acoperişului. Două autospeciale de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Incendiul a avut loc la o distanţă foarte mică de sediul pompierilor.

“Eram la birou când, dintr-o dată, colega mea a coborât de la etaj strigând că arde ceva. Între timp un coleg a sunat la 112, dar pentru că a durat prea mult până pompierii l-au identificat, o altă colega a mers pe jos spre pompieri, instituţia fiind aproape de noi. Într-un final cei de la pompieri au ajuns relativ repede, însă focul deja luase amploare. Acoperişul a fost afectat destul de tare şi din câte am înţeles încendiul a pornit din pod”, a explicat Bianca Alb.

Fumul a fost vizibil din toate directiile, cativa cetateni l-au observat chiar si din cartierul Independentei.

Vezi foto
 
Sighet Online: La mulți ani, 2018! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 31 Decembrie 2017 12:24

Sighet Online vă dorește un AN Nou plin de bucurii, fericire și sănătate alături de cei dragi!

LA MULȚI ANI!

Ultima actualizare Joi, 04 Ianuarie 2018 08:56
Citeşte mai mult...
 
De Craciun...pe drumuri sighetene PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 22 Decembrie 2017 11:15

Perioada dinaintea sarbatorilor este intotdeauna extrem de agitata si aglomerata atunci cand vorbim despre circulatia pe drumurile publice. Ca in fiecare an si acum in 2017 cele 2-3 zile dinainte de Craciun, se dovedesc a fi pietre de incercare pentru soferii aflati in trafic pe drumurile Sighetului. Pe sensul de intrare dinspre Baia Mare, azi la orele 10:00 coloana de masini se forma deja in zona postului de jandarmi si tinea pana la giratoriul de la blocul ,,Dallas,,.

Un pic mai aerisita era situatia la intrarea dinspre Borsa-Viseu, unde desi nu se forma coloana, se circula destul de aglomerat. Mai usor era traficul la intrarea dinspre Satu Mare, unde drumul de acces era liber, aglomeratie fiind doar in Cuza-Voda in zona parcarii de taxi si a statiei de autobuz. Celelalte strazi adiacente centrului erau si ele cu valori de trafic peste normal, dar inca suportabile.

Urmeaza ziua de maine cand se va atinge varful de trafic in Sighet, sfatul este sa folosim pentru deplasare strazile adiacente, care ne scot rapid dintr-un capat in alt de oras, chiar daca ocolim putin, dar ajungem mai usor. Evitati maine sa intrati cu masina in centrul orasului pentru ca va asteapta minute bune de asteptare, de patinat ambreiajul si de atentie sporita la trafic pentru ca toata lumea este agitata, grabita si se pot produce usor mici tamponari in trafic.

Sau si mai bine ar fi sa folositi masina putin spre deloc pentru treburile care v-ar putea aduce spre centrul orasului. E mai sanatos pentru fiecare din noi:))).

Multumim politiei rutiere din Sighetu Marmatiei, care la fel ca si in ceilalti ani, nu s-a autosesizat(ador cuvantul asta cand il aud la televizor atunci cand vorbeste vreo purtatoare de cuvant a politiei) cu privire la zilele cu trafic ridicat din preajma sarbatorilor si nu si-a scos agentii de la caldura ca sa dirijeze circulatia, asa cum se intampla in tarile civilizate, unde structurile responsabile de asa ceva sunt conduse de oameni responsabili si atenti, sensibili la problemele de trafic care apar de sarbatori. Ma gandesc ca 3-4 agenti in intersectiile mari plus inca cativa agenti de la politia locala - care este la fel de nepasatoare - in intersectii mai mici, toti cu mijloace de comunicare la ei prin care sa tina legatura, ar fi decongestionat traficul in oras.

Dar una peste alta.....vin sarbatorile!

Citeşte mai mult...
 
INCENDIU – Soţ şi soţie decedaţi în Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Noiembrie 2017 11:12

Un incendiu a fost semnalat în jurul orei 11.00, la o casă de locuit situată la ieşirea din Sighetu Marmaţiei către nord-est. Din primele informaţii, două persoane au decedat.

ACTUALIZARE – Din câte se cunoaşte, este vorba despre un soţ şi soţie, care au decedat intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Citeşte mai mult...
 
Sighet-Cavnic-Baia Sprie inchis temporar - Zapada creaza deja probleme PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Octombrie 2017 15:47

Prefectura Maramures anunta inchiderea temporara a DJ 184 pe relatia Cavnic-Budesti.

,,Pe drumul județean DJ 184 s-au prăbușit copaci sub greutatea zăpezii. S-a luat decizia închiderii temporare a circulației rutiere până la îndepărtarea copacilor prăbușiți pe partea carosabilă. Recomandăm conducătorilor auto care doresc să ajungă în Maramureşul istoric să folosească ca rută alternativă, traseul DN18, Baia Sprie-Pasul Gutâi-Ferești-Sighetu Marmației. În cădere copacii au antrenat cabluri de la rețeaua electrică, iar o zonă a orașului Cavnic nu este alimentată cu energie electrică. Echipaje de la SC Electrica SA Baia Mare intervin pentru remedierea situației.

Pentru siguranța participanților la trafic a fost luată decizia închiderii circulației rutiere pe traseul Baia Sprie-Cavnic-Sighetu Marmației. Recomandăm conducătorilor de autovehicule să se deplaseze pe DN18 pentru a ajunge în Maramureşul istoric, respectiv pentru a se deplasa din această zonă către Baia Mare.

Copaci prăbușiți sub greutatea zăpezii pe DJ 184, adresăm rugămintea conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea pe către Maramureșul istoric și să aleagă ca rută alternativă DN 18, prin Pasul Gutâi.,,

Ultima actualizare Duminică, 29 Octombrie 2017 15:57
 
Stalpii au produs primul eveniment rutier PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Octombrie 2017 06:48

Ca urmare a solutiei adoptate de a bloca banda de mers la stanga cu stalpi, in intersectia strazilor Stefan cel Mare cu Mihai Eminescu, azi dimineata s-a produs primul eveniment rutier, din cauza vizibilitatii reduse a acestora pe intuneric. Un cetatean care locuia in zona si fusese plecat de acasa, nestiind de existenta acestor stalpi a intrat cu masina in primii doi si a ramas suspendat. La aceasta ora se incearca ridicarea masinii, politia locala care a aparut in zona dirijand traficul pentru a permite efectuarea manevrelor de ridicare a masinii.

 
Un bărbat a fost omorât într-o casă de pe strada Tudor Vladimirescu PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Septembrie 2017 09:39

Se pare că un bărbat în vârstă de 54 de ani s-a plâns unui prieten că a fost agresat de un alt bărbat, de asemenea prieten cu el. Omul s-ar fi plâns că a fost lovit în cap şi la nivelul mâinilor. S-a sunat imediat la 112, undeva în jurul orei 02.30. Victima a ajuns la spital. După aproximativ o oră, la ora 03.30, medicii au fost nevoiţi să declare decesul, întrucât nu s-a mai putut face nimic. El prezenta leziuni la nivelul mâinilor, dar nu şi la nivelul capului, după cum a susţinut victima înainte de a deceda.
Citeşte mai mult...
 
Intervenţie dramatică la Sighet pentru salvarea unui bebeluş PDF Imprimare Email
Marţi, 08 August 2017 12:19

Un elicopter SMURD a preluat un nou-născut aflat în stare critică. Bebeluşul a fost adus de la secţia de Neonatologie a spitalului sighetean într-un incubator special în care a fost transportat până la elicopter.

Este copilul unei tinere de 17 ani, bebeluş care până la data naşterii nu prezenta niciun fel de probleme care să alerteze medicii. Imediat după naştere însă s-a constatat că suferea de hipoxie intrauterină, pneumotorax şi avea o inimă mărită, după cum a declarat dr. Mariana Şimon, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Nou-născutul, aflat în stop cardiorespirator, va fi transportat în regim de urgenţă la Cluj, medicii făcând eforturi supraomeneşti pentru salvarea acestei vieţi.

Citeşte mai mult...
 
Cadavru fără cap descoperit în râul Iza, în cartierul Câmpu Negru din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Joi, 03 August 2017 15:24

Descoperire macabră făcută în dimineaţa zilei de joi, 3 august, în zona Podul Abatorului, cartierul Câmpu Negru din Sighetu Marmaţiei. Un cadavru a fost descoperit în stare avansată de putrefacţie. Întâi a fost găsit corpul, după care, la scurt timp, a fost găsit şi capul. Deocamdată identitatea persoanei este necunoscută. O echipă de criminalişti s-a deplasat la faţa locului şi au demarat cercetări. Potrivit unor surse apropiate anchetei, există o ipoteză, însă nimic nu poate fi confirmat până în prezent.

ACTUALIZARE – Imaginile găsite de anchetatori au fost înfiorătoare. Corpul bărbatului se afla pe un mal, iar capul pe celălalt. Este vorba despre un localnic de etnie maghiară, un bărbat în vârstă de 45 ani. El a fost recunoscut de unchiul său după elementele de îmbrăcăminte. Se pare că bărbatul era cunoscut ca având probleme psihice şi era dispărut de ceva timp. Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu există suspiciuni cu privire la deces. Bărbatul a căzut în râul Iza, lat, în funcţie de cantitatea de precipitaţii căzută în prealabil, de 7-12 metri. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, conform procedurii. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.

Citeşte mai mult...
 
Avocatul Vasile Moldovan din Sighet este noul prefect de Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 Iulie 2017 11:18

Executivul a adoptat în ședința o serie de Hotărâri privind încetarea exercitării unor funcții publice de prefect sau subprefect, precum şi numiri, cu caracter temporar, în aceste funcții publice.

Astfel, au fost aprobate următoarele acte normative:

1. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Maramureș de către domnul Lupuț Sebastian-Mihai; 

2. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Maramureș de către domnul Ardelean Gavriș;

3. HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Maramureș de către domnul Moldovan Vasile;

Ultima actualizare Vineri, 28 Iulie 2017 11:31
Citeşte mai mult...
 
Gutâiul se închide de săptămâna viitoare PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Iunie 2017 10:18

Pasul Gutâi se va închide de săptămâna viitoare pentru maşinile de peste 3,5 tone. Adică vor putea circula pe Gutâi numai maşinile mici timp de o lună de zile. Şoferii vor trebui să se înarmeze cu răbdare, drumarii fiind în teren în luna iulie pentru a turna ultimul strat de asfalt în acest pas montan.

„Pe parcursul lunii iulie se închide Gutâiul, pentru vehiculele având o masă maximă autorizată de peste 3,5 tone. Între 1 şi 31 iulie, ar urma ca firma care face lucrările de reparaţii să toarne stratul final de asfalt şi să facă marcajele, să termine de montat glisierele ş.a.m.d. Noi sperăm să se ţină de cuvânt. Acea lucrare, din păcate, este tergiversată de ceva vreme. Suntem în al patrulea an şi ceva de lucrări, încă nu este finalizată. Au fost probleme cu finanţarea şi eu cred că este loc de mai bine”, a spus, pentru Glasul Maramureşului, Dorin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Se putea şi mai bine

Întrebat fiind despre indicatoarele şi parapeţii care se montează în Pasul Gutâi, Dorin Gherman a declarat că se putea şi mai bine decât atât. „Noi, ca Poliţie Rutieră, nu ne putem pronunţa în chestiuni tehnice, nici nu facem parte din comisiile de evaluare sau cele de recepţie la terminarea lucrărilor. S-au făcut pe Gutâi lărgiri ale părţii carosabile, acolo unde a fost posibil acest lucru, s-au montat panouri reflectorizante cu normă, să spunem, acceptabilă din punctul de vedere al standardelor europene. 

Citeşte mai mult...
 
Accident la Feresti - Neacordarea de prioritate poate avea urmari grave PDF Imprimare Email
Scris de Credit foto Mihai Szkaszko   
Joi, 02 Martie 2017 18:38

Mai multe poze mai jos. 

Credit foto Mihai Szkaszko

 

Ultima actualizare Vineri, 03 Martie 2017 08:45
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact