logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Peste 20.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Februarie 2016 14:50
În data de 9 februarie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit o cărare de urme care ducea dinspre frontiera de stat, până la un imobil de pe raza localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş. Ajunşi la imobilul respectiv, proprietarul acestuia a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că într-o anexă a gospodăriei sale se află trei colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care le-a predat lucrătorilor noştri. Persoana în cauză şi coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Mensa România organizează în premieră o sesiune de testări IQ în Baia Mare PDF Imprimare Email
Luni, 08 Februarie 2016 15:46
Mensa România organizează în premieră o sesiune de testări IQ în Baia Mare. Acțiunea este programată sâmbătă, 20 februarie 2016, la Colegiul Național Gheorghe Șincai, începând cu ora 11:00.
 
Cei care doresc să-și valideze inteligența printr-un test standardizat, cu rezultat recunoscut internațional, sunt invitați să se înscrie online pe www.mensa-romania.ro. Data limită: 18 februarie 2016.
 
Testarea se realizează diferențiat pentru copii (vârsta minimă 11 ani) și adulți. Candidații minori pot participa doar cu acordul parinților.
 
Testarea pentru adulți constă în rezolvarea în 20 de minute a unui set de 45 de întrebări. Testul pentru copii (11-16 ani) conține 25 de întrebări și trebuie rezolvat în 15 minute. Toate întrebările sunt de tip "culture free", bazate pe imagini, nu pe cunoștinte lingvistice.
Citeşte mai mult...
 
Spectacolul neputintei: revocarea procurorului Nitu PDF Imprimare Email
Scris de Dan Tapalaga   
Marţi, 02 Februarie 2016 07:01
Imaginea neputintei: premierul Ciolos, presedintele Iohannis si ministrul justitiei, Raluca Pruna, adunati la Cotroceni sa vada cum ar putea fi determinat procurorul general Tiberiu Nitu sa plece dupa ce DNA l-a prins alergand ilegal de vreo 700 de ori cu coloana oficiala facuta cadou de Gabriel Oprea pe cand era la interne. Nu pot intelege cum cei mai puternici oameni in stat se roaga unul prins in culpa sa plece, inca analizeaza cum sa-l revoce iar impricinatul sfideza o tara intreaga cu nesimtirea lui. Este cumva simptomatic atat pentru lipsa de autoritate pe care o emana un presedinte slab, obsedat de evitarea oricarei situatii conflictuale, cat si pentru calitateea umana execrabila a celui ajuns procuror sef in urma trocului politic Ponta-Basescu. 
 
Aceasta scena cam ridicola nu trebuia sa aiba niciodata loc. Nitu trebuia fie revocat fara ezitare, fie convins sa-si dea demisia. Ministrul justitiei, Raluca Pruna, i-ar fi sugerat sa plece, dar Tiberiu Nitu, evident, a refuzat. In acest caz, ministrul justiei avea toate motivele sa propuna revocarea pe motiv ca una din conditiile de numire in functie, buna repuatie, nu mai este indeplinita. (Legea 303/2004, art 51). 
Citeşte mai mult...
 
A.P.I.A.: COMUNICAT DE PRESĂ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 08:46
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la 01 februarie 2016 (inclusiv) se depun cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2015.
 
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru.
 
Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
Citeşte mai mult...
 
Noi reguli la vânzarea de electrocasnice PDF Imprimare Email
Joi, 28 Ianuarie 2016 11:58

Legislatia privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora a fost modificată și completată de Guvern, în ședința de miercuri. Scopul acestor schimbari este o mai buna protectie a consumatorilor si clarificarea unor aspecte atat pentru operatorul economic, cat si pentru consumator, in urma seziarilor inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, potrivit unui comunicat al Executivului. 

Noutatile din ordonanta adoptata de Guvern:

- Introducerea perioadei maxime de 15 zile calendaristice in care vanzatorul are obligatia sa repare sau sa inlocuiasca un produs aflat in perioada de garantie comerciala, daca acesta nu corespunde conditiilor de conformitate mentionate in declaratia referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

-Legislatia aflata acum in vigoare preciza ca orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta intr-o perioada de timp stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si comerciant, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele, fara insa a preciza durata maxima a acestei perioade.

Citeşte mai mult...
 
INCENDIU – Cabana de vânătoare Coșnea din Poienile de Sub Munte a luat foc PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Ianuarie 2016 10:40
Conform ultimelor informații cabana care a luat foc se numește Coșnea. Este o clădire cu două nivele cu mai multe dormitoare, construită din lemn. Se pare că aceasta clădire ar fi fost cuprinsă în totalitate de foc.
 
Spre locul incendiului a plecat și șeful Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte, Nuțu Șofronici. Nu ne-a fost confirmată informația conform căreia în cabana respectivă se mai cazează turiști.
Citeşte mai mult...
 
Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 sau 'Unirea Mică' este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Ianuarie 2016 09:01
După ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, la 24 ianuarie/5 februarie, este ales și domn al Munteniei. Țelul comun a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.
La Brașov, la 12/24 mai 1848 se elabora programul-legământ:'Prințipiile noastre pentru reformarea patriei', ce cuprindea obiectivul fundamental românesc: 'Unirea Moldovei și Țării Românești într-un singur stat neatârnat românesc'. 
 
Au urmat lucrările Congresului de la Paris din 1856, care a hotărât, ca urmare a obiecțiilor ridicate de Austria și Înalta Poartă, ca statutul definitiv al Principatelor să nu fie stabilit prin tratatul de pace, ci doar să se consulte dorința moldovenilor și muntenilor în problema Unirii.
În acest context, în ambele Principate, conducătorii mișcări unioniste s-au organizat în câte o formațiune politică denumită 'partida națională'. Astfel, în primele luni ale anului 1857 s-a constituit un Comitet central al Unirii, care a făcut o largă popularizare a programului politic național: autonomia și neutralitatea Principatelor, unirea, prinț străin, guvern reprezentativ cu o singură adunare generală, în care interesele tuturor forțelor social-politice ale societății să fie reprezentate.
Citeşte mai mult...
 
Mircea Dolha, liderul delegatiei parlamentare ce a fost in Norvegia: Cred ca familia Bodnariu isi va recupera copiii PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016 19:48
Deputatul Mircea Dolha, conducatorul delegatiei parlamentare romane ce a fost in Norvegia saptamana aceasta a declarat ca situatia este ingrijoratoare pentru multe familii cu copii din Norvegia, nu numai pentru familia Bodnariu, dar ca el crede ca aceasta isi va recupera copiii. 
 
"Eu cred ca familia Bodnariu isi va recupera copii si ca dreptatea va fi de partea lor", a spus sambata Dolha , intr-o conferinta de presa tinuta la Palatul Parlamentului. 
 
El a precizat ca in discutiile cu guvernul si cu ministerul protectiei copilului din Norvegia au primit semnale clare in acest sens. 
 
"Situatia este ingrijoratoare nu numai pt familiile romanesti, ci si pentru alte familii care isi iau copii si fug din Norvegia", a spus deputatul. 
 
Dolha a sustinut ca au primit promisiunea ca se va emite un ordin intern pentru ca autoritatile implicate in astfel de cazuri sa fie mai atente. 
 
Delegatia romana a  impresionat, pentru ca nicio tara nu a trimis parlamentari in numar mare, din mai multe comisii, care sa cunoasca situatia, a mai spus Dolha.
Citeşte mai mult...
 
Cinci mii de pachete de ţigări, ascunse în podeaua unui microbuz, depistate în P.T.F. Siret PDF Imprimare Email
Luni, 18 Ianuarie 2016 16:51
În seara zilei de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, S. Roman, cu dublă cetăţenie româno –ucraineană, în vârstă de 29 ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter. 
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat în  podeaua microbuzului, cantitatea de 5.000 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Citeşte mai mult...
 
Trafic sporit la frontiera din Sighet. Mii de oameni si de masini au trecut in Ucraina PDF Imprimare Email
Duminică, 17 Ianuarie 2016 12:37
Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei a fost tranzitat de 38.375 călători şi de 11.335 mijloace de transport în luna decembrie a anului trecut.Volumul traficului de călători înregistrează valori mult mai mari, faţă de cele din anul precedent, creşterea faţă de decembrie 2014 fiind de 35%, iar faţă de luna noiembrie 2015 – de 33%.
Citeşte mai mult...
 
STRIGĂTOR LA CER! – O familie de maramureșeni a rămas fără doi copii în Norvegia! PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Ianuarie 2016 07:13
Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de autorităţile norvegiene, a declanşat un val de susţinere fără precedent. Reacţia miilor de oameni care s-au solidarizat cu familia Bodnariu le-a dat curaj şi altor români din Norvegia, care trec, prin acelaşi coşmar. Dumitru şi Mihaela Nan, o familie de credincioşi ortodocşi, originară din Maramureş, a rămas fără doi copii. Ministerul Afacerilor Externe confirmă cazul.Marius şi Ruth Bodnariu, familia rămasă fără copiii luaţi de Serviciul de Protecţia Copilului din Norvegia nu sunt singurii care trăiesc acest coşmar. În mass-media au apărut informaţii şi despre alte cazuri, dar părinţilor le-a fost teamă să-şi facă publică situaţia.
Citeşte mai mult...
 
Incident aviatic pe aeroportul din Cluj Napoca: Un avion Blue Air a ratat aterizarea si a iesit de pe pista. Aeroportul este inchis PDF Imprimare Email
Joi, 07 Ianuarie 2016 12:57
Un avion al companiei low cost Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista aeroportului din Cluj Napoca, joi dimineata. Incidentul nu s-a soldat cu raniti, anunta Realitatea Tv. Avionul efectua o cursa charter de la Bucuresti catre Barcelona, cu escala la Cluj, si avea la bord 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.
 
Ora 12:10 Blue Air respinge, intr-un comunicat, speculatiile privind presupusa lipsa a carburantului la bordul aeronavei ai citeaza un buletin in care erau descrise conditiile meteo: acoperire pana la 100% a suprafetei pistei cu zapada uda si conditii de franare medii.
 
Referitor la incidentul zborului 0B9301 Otopeni - Cluj - Barcelona, Blue Air precizeaza ca:
Citeşte mai mult...
 
10.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 17:21
Ieri, 5 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.
 
Astfel, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, la intrarea în municipiul Sighetu Marmaţiei, o autoutilitară, marca Ford, înmatriculată în Maramureş, condusă de cetăţeanul român Vasile P., de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Patru cetăţeni Sri Lanka opriţi la frontiera de nord a ţării PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Joi, 31 Decembrie 2015 14:39
În data de 31 decembrie a.c., la nivelul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu Detaşamentul Sprijin Operativ şi S.P.F. Sighetu Marmaţiei. Astfel, în jurul orei 1.00, echipajele poliţiei de frontieră au depistat pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei patru persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un cetăţean ucrainean, care a încercat să introducă în ţară 62 de articole pirotehnice, fără documente legale. PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Decembrie 2015 20:17
În data de 29 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,   s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul ucrainean Dmytro Y., de 31 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. Echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat verificări asupra mijlocului de transport, ocazie cu care pe bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite 62 articole pirotehnice (petarde, cutii de artificii) pentru care cetăţeanul ucrainean nu a putut prezenta documente legale. 
Citeşte mai mult...
 
20.000 pachete ţigări de contrabandă ascunse în box-paleţi pentru transport mobilă PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 16:27
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat 19.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care doi cetăţeni români le transportau ascunse în box-paleţi, într-o autoutilitară.
 
Azi dimineaţă, începând cu ora 7.00, în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. Astfel, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, pe raza localităţii de frontieră Crăciuneşti, jud. Maramureş, a unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Maramureş, despre care aveau informaţii că este folosită pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul si sindicatele au convenit cresterea salariului minim la 1.250 de lei de la 1 mai PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 14:53
Guvernul Ciolos si sindicatele au convenit marti cresterea salariului minim brut la 1.250 de lei incepand cu 1 mai, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate negocierilor. In schimbul acceptarii acestei cresteri, Guvernul a obtinut de la sindicate promisiunea ca in 2016 nu vor mai exista cereri de facilitati fiscale, adica si-a asigurat linistea in relatia cu sindicatele.
De asemenea, Guvernul, sindicatele si patronatele au stabilit realizarea in comun a unui studiu privind impactul cresterii salariului minim asupra economiei. Studiul va analiza si modul de calcul pentru viitor al cresterii salariului minim.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 55

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact