logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Cinci mii de pachete de ţigări, ascunse în podeaua unui microbuz, depistate în P.T.F. Siret PDF Imprimare Email
Luni, 18 Ianuarie 2016 16:51
În seara zilei de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, S. Roman, cu dublă cetăţenie româno –ucraineană, în vârstă de 29 ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter. 
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat în  podeaua microbuzului, cantitatea de 5.000 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Citeşte mai mult...
 
Trafic sporit la frontiera din Sighet. Mii de oameni si de masini au trecut in Ucraina PDF Imprimare Email
Duminică, 17 Ianuarie 2016 12:37
Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei a fost tranzitat de 38.375 călători şi de 11.335 mijloace de transport în luna decembrie a anului trecut.Volumul traficului de călători înregistrează valori mult mai mari, faţă de cele din anul precedent, creşterea faţă de decembrie 2014 fiind de 35%, iar faţă de luna noiembrie 2015 – de 33%.
Citeşte mai mult...
 
STRIGĂTOR LA CER! – O familie de maramureșeni a rămas fără doi copii în Norvegia! PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Ianuarie 2016 07:13
Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii luaţi de autorităţile norvegiene, a declanşat un val de susţinere fără precedent. Reacţia miilor de oameni care s-au solidarizat cu familia Bodnariu le-a dat curaj şi altor români din Norvegia, care trec, prin acelaşi coşmar. Dumitru şi Mihaela Nan, o familie de credincioşi ortodocşi, originară din Maramureş, a rămas fără doi copii. Ministerul Afacerilor Externe confirmă cazul.Marius şi Ruth Bodnariu, familia rămasă fără copiii luaţi de Serviciul de Protecţia Copilului din Norvegia nu sunt singurii care trăiesc acest coşmar. În mass-media au apărut informaţii şi despre alte cazuri, dar părinţilor le-a fost teamă să-şi facă publică situaţia.
Citeşte mai mult...
 
Incident aviatic pe aeroportul din Cluj Napoca: Un avion Blue Air a ratat aterizarea si a iesit de pe pista. Aeroportul este inchis PDF Imprimare Email
Joi, 07 Ianuarie 2016 12:57
Un avion al companiei low cost Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista aeroportului din Cluj Napoca, joi dimineata. Incidentul nu s-a soldat cu raniti, anunta Realitatea Tv. Avionul efectua o cursa charter de la Bucuresti catre Barcelona, cu escala la Cluj, si avea la bord 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.
 
Ora 12:10 Blue Air respinge, intr-un comunicat, speculatiile privind presupusa lipsa a carburantului la bordul aeronavei ai citeaza un buletin in care erau descrise conditiile meteo: acoperire pana la 100% a suprafetei pistei cu zapada uda si conditii de franare medii.
 
Referitor la incidentul zborului 0B9301 Otopeni - Cluj - Barcelona, Blue Air precizeaza ca:
Citeşte mai mult...
 
10.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 17:21
Ieri, 5 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.
 
Astfel, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, la intrarea în municipiul Sighetu Marmaţiei, o autoutilitară, marca Ford, înmatriculată în Maramureş, condusă de cetăţeanul român Vasile P., de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Patru cetăţeni Sri Lanka opriţi la frontiera de nord a ţării PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Joi, 31 Decembrie 2015 14:39
În data de 31 decembrie a.c., la nivelul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu Detaşamentul Sprijin Operativ şi S.P.F. Sighetu Marmaţiei. Astfel, în jurul orei 1.00, echipajele poliţiei de frontieră au depistat pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei patru persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un cetăţean ucrainean, care a încercat să introducă în ţară 62 de articole pirotehnice, fără documente legale. PDF Imprimare Email
Miercuri, 30 Decembrie 2015 20:17
În data de 29 decembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,   s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul ucrainean Dmytro Y., de 31 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. Echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat verificări asupra mijlocului de transport, ocazie cu care pe bancheta din spate a autoturismului au fost descoperite 62 articole pirotehnice (petarde, cutii de artificii) pentru care cetăţeanul ucrainean nu a putut prezenta documente legale. 
Citeşte mai mult...
 
20.000 pachete ţigări de contrabandă ascunse în box-paleţi pentru transport mobilă PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 16:27
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat 19.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care doi cetăţeni români le transportau ascunse în box-paleţi, într-o autoutilitară.
 
Azi dimineaţă, începând cu ora 7.00, în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. Astfel, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, pe raza localităţii de frontieră Crăciuneşti, jud. Maramureş, a unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Maramureş, despre care aveau informaţii că este folosită pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul si sindicatele au convenit cresterea salariului minim la 1.250 de lei de la 1 mai PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 14:53
Guvernul Ciolos si sindicatele au convenit marti cresterea salariului minim brut la 1.250 de lei incepand cu 1 mai, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate negocierilor. In schimbul acceptarii acestei cresteri, Guvernul a obtinut de la sindicate promisiunea ca in 2016 nu vor mai exista cereri de facilitati fiscale, adica si-a asigurat linistea in relatia cu sindicatele.
De asemenea, Guvernul, sindicatele si patronatele au stabilit realizarea in comun a unui studiu privind impactul cresterii salariului minim asupra economiei. Studiul va analiza si modul de calcul pentru viitor al cresterii salariului minim.
Citeşte mai mult...
 
SALVAT DE LA MOARTE DE UN RUGBYST – Un călăreț a snopit în bătaie un spectator la Festivalul de Obiceiuri din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Duminică, 27 Decembrie 2015 17:50
Un incident neplăcut s-a petrecut în cursul zilei de 27 decembrie 2015 în timpul desfășurării Alaiului de colindători, în cadrul Festivalului de datini și obiceiuri „Marmația”.
 
Un spectator s-a luat la harță cu unul dintre călăreții participanți la festival, reproșându-i acestuia că se apropie prea mult cu calul de copii. Conform declarațiilor unor martori aflați la locul incidentului, se pare că spectatorul furios pe călăreț ar fi lovit cu pumnii calul. Văzând acestea, călărețul a coborât de pe cal și l-a bătut zdravăn pe spectator, cu pumnii în față, chiar și cu biciul pe care îl avea la el.
 
Urmare a altercației, spectatorul a fost rănit grav, fiind transportat în stare de semiconștiență cu o ambulanță aparținând SAJ la Spitalul municipal Sighet pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Citeşte mai mult...
 
În ajunul şi ziua Crăciunului, poliţiştii de frontieră au confiscat 16.500 pachete ţigări PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 07:30
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat din trei autoturisme, două depistate în PTF Siret, şi al treilea abandonat la frontiera verde, cantitatea de 16.532 pachete de țigări de provenienţă ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.Ţigările, în valoare de peste 141.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar două autoturisme au fost indisponibilizate, la sediile poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale pentru parlamentari si legea privind acordarea de sume forfetare pentru transportul parlamentarilor / Ambele fusesera trimise spre reexaminare PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2015 15:24
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari - pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor precum si legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport in teritoriu in locul masinilor de serviciu, doua legi pentru care Iohannis solicitase reexaminarea. 
Citeşte mai mult...
 
12 ZILE LIBERE ÎN 2016; Calendarul sărbătorilor legale PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2015 12:50
Cele 12 ZILE LIBERE din 2016  sunt următoarele:
 
Anul Nou: 1 ianuarie (vineri), 2 ianuarie (sâmbătă)
 
Ziua Unirii Principatelor Române: 24 ianuarie (duminică):
 
Paştele: 1 mai (duminică), 2 mai (luni)
 
Ziua Muncii: 1 mai (duminică)
 
Rusalii: 19 iunie (duminică), 20 iunie (luni) 
 
Adormirea Maicii Domnului: 15 august (luni)
Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Atenţie la cozonacii pe care îi cumpăraţi! PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Decembrie 2015 09:06
Majoritatea românilor preferă să-și petreacă Crăciunul fie acasă, în familie, fie la pensi­unile din regiunile muntoase, unde gazdele-i vor aștepta cu obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă și cu produsele tra­di­ționale.
 
De pe masa de Crăciun nu va lipsi cozonacul, în diversele sale forme și rețete. Statis­ticile arată că în perioada Crăciunului și a Anului Nou se consumă peste 7,3 milioane de cozonaci, adică de circa zece ori mai mulți cozonaci decât într-o lună obișnuită, iar retailerii au în oferta lor zeci de produse, din cele mai variate și mai atrac­ti­ve atât la aspect cât și la preț.
Citeşte mai mult...
 
Un cetăţean din Bangladesh şi un pakistanez opriţi la frontiera de nord a ţării PDF Imprimare Email
Duminică, 20 Decembrie 2015 13:24
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina doi cetăţeni asiatici care au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
La data de 18 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Ultima actualizare Duminică, 20 Decembrie 2015 13:39
Citeşte mai mult...
 
Polițiștii maramureșeni vor să le fie plătite orele suplimentare și să aibă mașini moderne în dotare PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Decembrie 2015 11:19
Orele suplimentare pe care le lucrează polițiștii maramureșeni, la fel ca și colegii lor din țară, nu sunt plătite la ora actuală. La fel, lasă mult de dorit și dotarea logistică a celor care ar trebui să apere cetățeanul de infractori.
Recent, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a cerut actualului guvern să țină cont de principalele probleme cu care se confruntă oamenii legii, fie ei polițiști, jandarmi sau polițiști de frontieră. Ei cer acordarea unui spor salarial de 100% pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, începând cu data de 1 ianuarie 2016, aplicarea creșterii salariale de 25%, emiterea normelor metodologice de aplicare a Legii Pensiilor Militare (aprobată și promulgată în 2015, cu aplicabilitate din ianuarie 2016), respectiv acordarea, de la 1 ianuarie 2016 a drepturilor suspendate în 2010, respectiv al 13-lea salariu și primele de vacanță.
Citeşte mai mult...
 
CONFLICT – Jandarmi înjurați de un băimărean la Judecătoria Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Decembrie 2015 20:47
Ieri, 14 decembrie, la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, a fost necesară intervenţia jandarmilor pentru restabilirea stării de normalitate ca urmare a unei stări conflictuale. Un tânăr de 21 de ani, din Baia Mare, a fost surprins pătrunzând fără drept în instituţie. Jandarmii aflaţi în serviciul de pază şi protecţie instituţională au procedat la identificarea persoanei şi a scopului prezenţei în interiorul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.
 
La solicitarea forţelor de ordine de a părăsi incinta, persoana a refuzat, adoptând o atitudine şi un comportament de sfidare faţă de jandarmi, totodată adresând expresii şi cuvinte jignitoare. Aflat în imposibilitatea motivării prezenţei sale în instituţie şi datorită comportamentului adoptat, tânărul băimărean a fost sancţionat cu amenda contravenţională.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 55

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact