logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Expoziție virtuală „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Februarie 2021 03:02

Comunicat de presă

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Arbor Institute for Culture, vă invită să descoperiți sau să redescoperiți expoziția GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei, noua expoziție virtuală găzduită pe Theopen-art.com, prima platformă de expoziții de artă în realitate virtuală din Republica Moldova și România.

Cele 24 de piese de giuvaiergerie prezentate în această expoziție virtuală acoperă, din punct de vedere cronologic, intervalul dintre mileniul V a. Chr. - sec. XVII p. Chr. și, chiar dacă toate provin din cercetările arheologice ale siturilor dintre Prut și Nistru, originea lor ne poartă printre comunitățile care au locuit între Balcani și Carpați și până în Caucaz, care au comunicat și întreținut relații comerciale în spațiul din nordul Mării Negre. Obiectele selectate în această expoziție sunt piese rare, excepționale, realizate de predecesorii noștri în metal și pietre prețioase, de o mare valoare culturală, istorică și artistică.

Ultima actualizare Marţi, 23 Februarie 2021 10:16
Citeşte mai mult...
 
Mesajul doamnei Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, cu ocazia aniversării la data de 13 februarie 2021, a zece ani de la declararea Zilei mondiale a radioului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 13 Februarie 2021 16:07

În timp ce sărbătorim cea de-a zecea aniversare a Zilei Mondiale a Radio-ului, anul trecut a evidențiat măsura în care radioul, acest mediu tânăr, dezvoltat acum 110 ani, rămâne esențial pentru societățile noastre contemporane. Pandemia COVID-19 ne-a amintit de valoarea sa adăugată: cu o rată de penetrare de peste 75% în țările în curs de dezvoltare, radioul rămâne cel mai accesibil mediu. De aceea a fost un instrument cheie pentru acțiunea noastră ca răspuns la criză. A contribuit la salvarea vieților, permițând transmiterea instrucțiunilor de sănătate, accesibilitatea informațiilor fiabile și combaterea discursurilor de ură.

Ultima actualizare Luni, 15 Februarie 2021 09:22
Citeşte mai mult...
 
Proiectul Laser Trip / Când lumina devine muzică PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Ianuarie 2021 01:00

COMUNICAT

Peter Gate propune un proiect ambițios, anume acela de a transforma lumina laserului, în primă fază, într-un semnal, apoi în sunet și în cele din urmă în muzică! Partenerii noștrii în acest proiect sunt Yamaha Music Europe și Qolony Art & Science Association.

Laser Trip este un proiect inovator de experimentare muzicală și spațială realizat în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației România.

Avem onoarea să îl avem alături de noi pe dl. Dr. Mark McCaughrean, consilier științific la Agenția Spațială Europeană. (E.S.A.)

Citeşte mai mult...
 
La LSR-FINE: O ediţie dedicată Zilei Culturii Naţionale şi în perspectiva Zilei Unirii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Ianuarie 2021 14:48
 
Pe 17 ianuarie 2021, cu respectarea cerinţelor medicale actuale, la Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi a avut loc o nouă manifestare culturală cu public dedicată de această dată Zilei Culturii Naţionale, la 171 ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Organizatorul principal al manifestării a fost Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est (LSR - FINE), în parteneriat cu Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi, Cenaclul de Literatură şi Pictură  "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Unita Turism - Hotelul Moldova Iaşi.
Citeşte mai mult...
 
Săptămâna Presei Românești.Pagini luminoase de istorie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 17 Ianuarie 2021 10:03

(II)

 

După ce ieri, 16 ianuarie a.c., v-am invitat alături de noi pe site-ul www.uzp.org.ro pentru a urmări online evenimentul unicat dedicat breslei noastre, care aduce în fața publicului unele pagini luminoase de istorie, în care jurnaliștii s-au aflat în primele rânduri, alături de oamenii de cultură, duminică, 17 ianuarie, de la ora ora 17,00,  sunt alături de noi renumiții ziariștii și condeierii de forță ai presei și literaturii din România, Ștefan Mitroi, care ne va vorbi despre marele istoric Nicolae Iorga și ”Neamul Românesc” și Nicolae  Dan Fruntelată cu informații inedite despre Tudor Arghezi și ”Mărțișor”.

Ultima actualizare Duminică, 17 Ianuarie 2021 10:04
Citeşte mai mult...
 
Ziua Culturii Naționale celebrată de Muzeul Național de Istorie a României PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Ianuarie 2021 08:24

13.01.2021 COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale sărbătorită pe 15 ianuarie, Muzeul Național de Istorie a României va expune, în premieră, afișul primului film documentar românesc “Eminescu, Veronica, Creangă”, din 1914, film comemorativ realizat de Octav Minar și editat de Casa Pathé Frères. Afișul, recuperat în anii ’80, din podul unei case, în timpul demolării cartierului Uranus, face parte din colecția Asociației Muzeul Jucăriilor, partener apropiat al MNIR, și a fost restaurat recent în laboratorul de restaurare carte a muzeului.

Citeşte mai mult...
 
Comunicat UZPR: Săptămâna presei românești PAGINI LUMINOASE DE ISTORIE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Ianuarie 2021 23:58

Anul 2021 și-a deschis porțile. Nu știm încă ce se află dincolo de ele dar, după câte s-au întâmplat în 2020, nu prea mai are ce să ne ia prin surprindere. O spunem nu cu pesimism, ci cu luciditate. Un nou an, o nouă luptă, o nouă provocare. Sau poate mai multe. Este de datoria noastră – considerăm noi – să ne păstrăm cumpătul și judecata dreaptă, până când ne vom da jos măștile. Și cele impuse de împrejurări, și cele autoimpuse, din diverse rațiuni, până când realitatea va fi sinonimă cu adevărul. Încercăm, așadar, să ne păstrăm în limitele normalității și să ne îndeplinim rostul în societate și în istorie.

Începem anul cu un eveniment-maraton unicat, „Săptămâna presei românești”, dedicat promovării breslei noastre, aducând în fața publicului pagini luminoase de istorie, o istorie în care jurnaliștii s-au aflat în primele rânduri.
Vom marca ziua de 15 ianuarie, declarată Ziua Culturii Române, care e și ziua de naștere marelui și inegalabilului nostru înaintaș Mihai Eminescu, ziaristul, poetul, omul deplin și desăvârșit al culturii române, arhitect de conștiință și ziditor de limbă, în felul nostru, jurnalistic. În această zi, la 171 de ani de la nașterea sa, Miron Manega și Dan Toma Dulciu vor prezenta cele mai recente și tulburătoare descoperiri din zbuciumata existență a poetului și jurnalistul nepereche. Facem aceasta ca o cuvenită și necesară completare la evocarea lui Mihai Eminescu, pe care mediul academic, în urmă cu un an, a făcut-o trunchiat, uitând sau eludând dimensiunea jurnalistică a personalității sale.

Ultima actualizare Luni, 11 Ianuarie 2021 00:02
Citeşte mai mult...
 
PREMIILE ACADEMIEI ROMÂNE PENTRU ANUL 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Decembrie 2020 08:43

2 decembrie 2020

 

Comunicat de presă

Ceremonie online de decernare: 3 decembrie 2020, ora 10

Aula Academiei Române

 

 

 

Joi, 3 decembrie 2020, începând cu ora 10, va avea loc decernarea premiilor Academiei Române pentru anul 2018. Premiile sunt acordate celor mai reprezentative creații științifice și culturale românești, realizate sau publicate în anul 2018 în domenii diverse, de la literatură, istorie, filosofie, arte plastice, teatrale și muzicale, până la matematică, fizică, chimie, biologie, agronomie, silvicultură, științe tehnice și tehnologia informației.

 

Din cauza condițiilor speciale impuse de situația pandemică, evenimentul se va desfășura în format hibrid, în Sala de Prezidiu reunindu-se în acest an doar membrii Biroului Prezidiului Academiei Române, aflați în conexiune online cu președinții celor 14 secții științifice ale Academiei.

Ultima actualizare Joi, 03 Decembrie 2020 08:52
Citeşte mai mult...
 
Diplome de excelenţă acordate cu ocazia Zilei Naţionale a României de către Centrul Cultural Româno-German ,,Dumitru Prunariu‘‘ din Nürnberg PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 02 Decembrie 2020 13:25

COMUNICAT DE PRESĂ

În urmă cu câteva luni, Centrul Cultural Româno-German ,,Dumitru-Dorin Prunariu‘‘ din Nürnberg, Germania, a ajuns la concluzia necesităţii recunoaşterii mai aprofundate a eforturilor şi contribuţiilor celor care promovează cultura şi valorile româneşti, fie că este vorba de românii cu merite în domeniu, fie că este vorba de străinii care se implică în această cauză.

S-a decis atunci ca anual să se acorde diplome de excelenţă din partea Centrului pentru contribuţia deosebită adusă de persoanele nominalizate la valorificarea patrimoniului cultural românesc și pentru efortul depus în păstrarea identității neamului românesc peste hotarele țării și promovarea imaginii României. 

Ultima actualizare Miercuri, 02 Decembrie 2020 13:34
Citeşte mai mult...
 
Emisiunea CU...MINTE DE WEEKEND - ediție specială de Ziua Națională a Radioului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 00:36

Rămâne tânăr chiar dacă tentația e să-l numești bătrân – Radio România - 92 de ani! Duminică 1 noiembrie ne întâlnim la emisiunea Cu…minte de weekend la Radio România Cultural, încă din zori fiindcă începem la 7.15 și povestim până la miezul zilei. 

Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 00:39
Citeşte mai mult...
 
Comunicat al Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Octombrie 2020 01:45

Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP) anunță componența noului Consiliu Director pentru mandatul 2020 – 2024:

1. Cristian Bucur (România/ Canada), președinte AJRP;

2. Ioan Godja (România/ Austria), vicepreședinte AJRP pentru Europa;

Citeşte mai mult...
 
Campanie umanitară "Ajută-mă să ajut!" strângere de alimente, produse igienico sanitare, haine şi dulciuri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 21 Iunie 2020 02:27

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 2020-06-19.jpgCOMUNICAT

Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA lansează campania umanitară "Ajută-mă să ajut!" strângere de alimente, produse igienico sanitare, haine şi dulciuri.

"Ajută-mă să ajut" este numele campaniei umanitare sub care Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA doreşte să strângă alimente şi produse igienico sanitare pentru a ajuta persoanele vulnerabile.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2020 02:34
Citeşte mai mult...
 
Două angajate ale Primăriei Sighet, trimise în izolare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:33

Două angajate ale Primăriei Sighetu Marmației au fost trimise în izolare la domiciliu, fiind suspecte de coronavirus. Sursele noastre spun că cele două ar fi intrat în contact cu persoane care au avut contact direct cu IT-istul confirmat cu coronavirus de la Spitalul Sighet.Cele două angajate lucrează la Contabilitate, respectiv Administrativ.

Citeşte mai mult...
 
Luare de poziție a Academiei Române PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 15 Mai 2020 22:49

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este AR-150x150.jpg

Comunicat de presă

15 mai 2020

 

În ultimele zile mass-media a fost intoxicată cu „informaţii“ care pendulează între abjecţie şi fantezie, privitoare la o „răsturnare a preşedintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop“.

Ultima actualizare Vineri, 15 Mai 2020 23:01
Citeşte mai mult...
 
Respingere propunere legislativă „Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc“ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2020 18:40

29 aprilie 2020

Comunicat de presă

 

C O M U N I C A T

 

 

Academia Română, din totdeauna apărătoare a drepturilor naţionale şi a unităţii teritoriului românesc, luând la cunoştinţă de propunerea legislativă privind „Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc“, respinge acest demers care încalcă flagrant Constituţia României.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Aprilie 2020 18:44
Citeşte mai mult...
 
Noua Ordonanta Militara nr 8 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Aprilie 2020 06:34
  • "Art.1 - (1) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură,

  • precum și pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activități.

  • (2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor.

  • (3) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

  • (4) Prevederile art.4 din Ordonanța militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 se aplică în mod corespunzător.

Citeşte mai mult...
 
Paznicii pădurilor vor fi însoțiți de personalul MAI în controalele pe linie silvică PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:20

E cunoscut faptul că, în această perioadă, când tot mai mulți români sunt nevoiți să stea în casă, infractorii care devalizează pădurile își fac de cap. Din acest motiv, Ordonanța Militară nr. 7 conține un set de măsuri speciale în acest sens.

Mai exact, conform documentului, personalul gărzilor forestiere teritoriale și județene sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică va participa în dispozitivele de ordine publică și control al circulației pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Apărării Naționale, în vederea desfășurării activităților/controalelor specifice pe linie de control silvic.

Autoritățile centrale au menționat, în cadrul conferinței de presă susținute la sediul MAI, că aceste controale specifice se fac în punctele de control existente, în funcție de personalul disponibil la nivelul gărzilor forestiere sau cu atribuții de control/de pază pe linie silvică.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact