logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Pentru ce reorganizarea anti-epidemică a societăţilor moderne şi contemporane ? P a II-a PDF Imprimare Email 317 Afişări
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 22 Noiembrie 2021 18:23

De ce sunt acuzaţi românii prin cărţi vehemente şi extrem de vocale de Şipote şi Golta ? De anti israelito-romano-catolicism sau anti israelito-luteranism ori anti israelito-calvinism. Ori de anti iudeo-bolşevism. Cum de unde calvini ? Din Calvini Buzău. Cum să le spui altfel decât calvini ori calvinişti ? De ce s-ar numi o localitate după o religie şi nu după un întemeietor cu numele Calvin (ori Kelvin poate, cine ştie). Câte localităţi se numesc după Luther ? Deşi am văzut că Domnul C-tin Brâncuşi promitea ca viitor lutier. Deci nici vorbă de localităţi după Luther. Dar după domnul Moise ştiţi vreo localitate ? Se pare că ştiau şi jandarmii maghiari: e vorba de Moisei. Mare problemă cu denumirile de localităţi. Dar după Domnul Iisus Christos ? Ar fi vreo Isusiana ? Nu ştim, sincer. Dar după Celsius ? Vreo Celsiana ?

            De ce să ne reorganizăm anti-epidemic societăţile moderne şi contemporane ? De unde bani ? Poate din busturi ale marilor oameni care transformă bizonii în benzi automate de conserve ? Ori ale celor care nu plătesc amenzile de circulaţie cumulate la mericani ? La ce bun să plăteşti amenzi de circulaţie ? Unui coleg de muncă i s-a făcut un semn discret de către cineva şi omul a revenit cu o legitimaţie pe care scria colaborator. Mi-a arătat-o mândru, să epateze, căci titulatura instituţiei era din trei litere şi m-a întrebat la ce este bună. I-am răspuns că la transportul în comun, dacă e control la bilete. De ce să trăiască şoferii şi controlorii din plata biletelor, când sunt legitinaţii emise de instituţii din trei litere.

            Deci elevii săraci la şcoală ! Internetul costă. Să-şi mănânce sandwich-ul cu capul sub masă şi să bea din sticla de apă colorată urât (a nămol ori petrol) extrem de discret. Căci totul costă. Serverele de peste mări şi ţări nu trebuie plătite ? Pentru lupta anti-teroristă orice pagină şi fişier e stocat ca informaţie care permite căutări avansate cu sintagme cheie. Cine să citească cartea sau să vadă filmul "Moartea domnului Lăzărescu" pe Golta TV sau pe Arad/Doboi/Tismana/Săveni TV ? Am încercat să distribui versiunea pdf (electronică) a unui roman de-al meu (e vorba despre coautor), dar am primit răspunsul că persoana respectivă nu citea. Am întrebat dacă e problemă de dioptrii sau necitind, doar silabiseşte. Am promis că o să fac curând sub formă de audio-book, dar că nu pot asigura şi baterii de schimb pentru aparatul auditiv portabil. Văzând un astfel de aparat pe un pliant publicitar, colegul (de fapt era şef) m-a întrebat la ce e bun. "Ca să auzi la maxim cârcotelile subalternilor", i-am răspuns. Peste ani ne-am reîntâlnit şi m-a întrebat ce fac, unde lucrez, apoi mi-a propus să vin la el că-mi dă de muncă. I-am răspuns: "Mulţumesc, Domnule, D-stră daţi de muncă pentru că nu munciţi, nu pentru că aţi fi angajator". Aşa şi era. Lua hărtiile sau informaţiile direct din calculator şi le prezenta ca fiind efortul lui (rezultatul transpiraţiei sale). I-am văzut bustul pe internet, dar am schimbat repede pagina.

            Deci nu alegeţi sau numiţi un prim-ministru dintre cei care plătesc amenzile de circulaţie peste ocean. Nu fiţi fraieri ! Nu alegeţi ori să numiţi "câini roşii" fixişti. Dacă intram de la bun început în război de partea URSS, poate acum eram şi noi în CSI. Ce bine ne-ar fi mers ! Am fi vorbit cioloveasca deja. Da, dar au râvnit la Basarabia. Cum, nu era a lor ? Dar a cui ? A lui Ştefan ? Ştefane, ia-l şi pe Vlado Cepeš şi dă-ne de muncă la rindeluit romboidal ţepe americane fără sfârşit. Ştiţi de ce ? Drepturile bizonului sunt o mare ţeapă, căci ei sunt deja bine conservaţi şi consumaţi poate, dacă nu se va mai vinde în est mult timp în marketuri ori mall-uri. Dar copii săraci ai cui bizoni sunt ? Iar drepturile omului asemenea, căci nu ştim care de pe planetă este omul !

            Toate acestea sunt doar păreri (evident subiective). Sunt atâţia deştepţi cu legitimaţii de colaboratori ale instituţiilor româneşti din trei litere. Doar că nu se ştie nimic, totul e strict secret, căci paginile internet cumulate nu rămân stocate decât în câteva servere de peste oceane. Iar convorbirile telefonice rămân stocate ca informaţii (ca baze digitale) în servere ale companiilor telefonice. Dar au o valoare inestimabilă. De ce ? Se cunosc toate trendurile (tendinţele, altfel spus care Emirate vor fi la modă în viitor !).   O bază inestimabilă pentru producţie şi comerţ. D-stră ce credeţi ?

            Deci chiar totul costă ? Experienţele nucleare sistematice nu ne costă ? Când acum totul a devenit transfrontalier ?

Ni s-a spus că serviciile secrete scriu mesaje pe hârtie, agentul citeşte hârtia, o memorează, apoi o rupe fâşiuţe subţiri şi mărunte şi le înghite (înseamnă fibre alimentare). Care-i adevărul ? Chiar nu se ştie aproape totul ?

Scris pro-bono şapte noiembrie 2021, trimis la sighet-online, cu foarte uşoare revizii în data de nouă.        

 Scris de Gheorghiţa N. Dobre şi Valentin-Claudiu I. Dobre din surse scrise şi internet


Share
Ultima actualizare Luni, 22 Noiembrie 2021 18:28
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact