logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Acţiuni “în forţa” la graniţa cu Ucraina pentru combaterea contrabandei de ţigări PDF Imprimare Email 237 Afişări
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Septembrie 2021 13:31

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au  desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au confiscat aproximativ 37.000 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 420.000 lei.

Ieri, 31 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș împreună cu cei ai Sectorului PF Sarasău au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.10, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității de frontieră Câmpulung la Tisa, județul Maramureș, în apropierea râului Tisa, o autoutilitară înmatriculată în România care staționa în zonă.  

Având suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în apropierea graniţei, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au constatat că la volanul autovehiculului se afla un cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, iar în imediata apropierere au fost descoperite 19 colete cu țigări.

Imediat au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, care ne-au informat ulterior că au reținut, pe aceeași direcție, doi cetățeni ucraineni.

În continuare, s-a luat măsura conducerii autoutilitarei împreună cu șoferul și baxurile cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 16.511 pachete țigări, de proveniență Duty-Free și Republica Moldova, în valoare de peste 193.000 lei.

De asemenea, autoutilitara, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizată pană la finalizarea cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului au declanșat, ieri, 31 august a.c., în zona de responsabilitate, o acțiune le linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, pe timpul acțiunii, lucătorii noștri au descoperit, pe raza localității Bistra, județul Maramureș, un autoturism abandonat, în afara părții carosabile, intrat într-un parapet de beton.

S-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar în interiorul mijlocului de transport au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost transportat la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor din interiorul mașinii a rezultat cantitatea de 7.440 pachete țigări, în valoare de 87.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Și în acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot, ieri, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat, polițiștii de frontieră au descoperit șase colete cu țigări.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde au fost inventariate, rezultând cantitatea de 6.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 70.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate.

În data de 31 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 14.30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării pe direcţia localităţii Straja.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări care au fost transportate  la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.920 pachete cu țigări de proveniență Republica Moldova.

Întreaga cantitate de țigări în valoare 69.264 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Ieri 31 august, în jurul orei 21.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,  pe sensul de intrare în țară,  un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani, domiciliat  pe raza jud. Botoşani conducând un microbuz marca Volkswagen.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pereţii laterali ai caroseriei microbuzului, cantitatea de 800 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări  în valoare de 1.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact