logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Cine a propovăduit religia la daco-romani ? Canonicitate, Iosua, legământul curcubeului P a III-a PDF Imprimare Email 257 Afişări
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 19 Aprilie 2021 17:33

Noi suntem daco-români şi nu daco-romani !? De ce am fi la fel ca şi sefarzii ? Doar pentru că presupunem că şi ei descind din daco-romani ? Adică am avea strămoşi daco-romani comuni... Or fi şi ei, dar nu cu diacritice. Iar noi suntem tare dia-critici, dia-critici rău de tot !

Şi apoi Dacia a fost golită (exhausta) de daci, adică de bărbaţi ! Atunci de ce daco-romani ? Uitaţi-vă cine se trezeşte dimineaţa să meargă la muncă ! Tot doamnele noastre ! Şi noi cum le tratăm oare ? Cu un "dacă" prelung... Nu ?

De ce nu muncesc daco-românii ? Locurile de muncă sunt în Italia şi Spania. Unii se duc să lucreze acolo... Noi nu ! Noi nu ne ducem să muncim în Italia sau Spania. Şi ştiţi de ce ? Să ne facă şi pe noi sefarzi !? Dar dacă nu i-au făcut italienii sau spaniolii sefarzi pe daco-romanii din vechime ? Dacă au plecat de aici astfel ? Bun, dar unde scrie aşa ceva ?

Atunci cine a propovăduit religia la daco-romani ? Noi nu mai credem că un galatean. Nu scrie Sfântul Pavel că erau fără minte oare ? Atunci cine ? Poate o galateană, adică o doamnă din Galatia. Care poate le-a spus doamnelor dace că nu merge cu romanii "necircumcişi". Le-a spus: pe romani ori îi circumcideţi şi să respecte strict Legea, ori dacă nu, vor face vărsare de sânge mai apoi.

Deci romanii trebuiau circumcişi.

Atunci din ce să trăim noi daco-românii ? Să ne uităm după Publius Aelius Ariornus sau după Lucius Iulius Bassus atunci când sunt în marele lor huzur în drum spre băi ? Dar sefarzii din Salonic ce făceau ca să trăiască oare ? Luau lâna de la aromâni şi făceau haine pentru ieniceri ! Ce i-ar mai fi bătut Ştefan pe turci dacă ienicerii nu aveau haine călduroase făcute de sefarzi ! Nu vedeţi că sefarzii nu ţineau cu noi !? De ce ? Pentru că îi tundeau chilug pe aromâni cu tot cu oile lor, căci din ceva trebuiau şi ei să trăiască. Totuşi.

La un moment dat Sultanul a spus că lâna ţine loc de plată pentru haine. Aşa au rămas aromânii şi tunşi chilug, dar şi neplătiţi. Darnic Sultanul ! Iar sefarzii au sărăcit şi s-au făcut hamali în port şi pescari.

Noi vă spunem că Strabon era un tâlhar... Ştiţi de ce ? Pentru că tâlharii îi numesc pe bessi <tâlhari>. De ce era Strabon tâlhar ? Pentru că scria. Şi pentru că îi numea pe bessi tâlhari. Ori din scris nu se poate trăi. Adică eluda fiscul, căci nu avea din ce trăi. Deci Strabon îl evita pe casierul Bassus, căci Strabon nu avea din ce trăi.

Atunci ce facem noi ca să trăim ? Sfântul Pavel din ce trăia ? Scria epistole. Deci şi noi ar trebui să scriem epistole ca să trăim ? Dar cui ? Celor care muncesc în Italia sau Spania... Dacă nu, poate ne scriu ei epistole… Să ne spună ce bine o duc ş ice credinţe mai au…

Deci cine a propovăduit religia la români ? SIncer, nu ştim cum o chema…

Haideţi să vedem ce scriu şi alţi <tâlhari>… În lucrarea <Arheologie şi istorie III. Descoperiri arheologice din județul Hunedoara>, Ed. Economică/Altip, 2005, autor: Sabin Adrian Luca, cu contribuţii de Cristian Roman, Dragoş Diaconescu, Cosmin Suciu scrie:

Comuna Baru: la punctul Biserică, unde Streiul coteşte spre nord sunt stâncile Măgura, Biserică şi Stânca Jidovilor (Op. citată, pag. 27)

Băieşti (comuna Pui) există un toponim: La Jidovin (Op. citată, pag. 28).

Comuna Boşorod: toponim JIdoveni (Op. citată, pag. 34).

Chitid (comuna Boşorod): toponim Jidovin (Op. citată, pag. 45).

În aceste localităţi avem certitudinea că a existat continuitate pre şi post-sefardă. Adică se citea public Legea poporului (adică legile Vechiului Testament). De unde ştim ? Din Biblie (partea canonică): 2 Cronici 35:1-35:19. Regele însuşi a citit întregului popor 2 Cronici 34:30. Încheind un legământ pe care toţi cei ce se aflau în Ierusalim şi Beniamin l-au acceptat… Deci în Biblie scrie…

Probabil, aceste localităţi ţineau de un voievodat de vale unde erau mai tradiţionali… în stil beniaminit oare ?

Sunt ipoteze spuse mai mult în glumă. Dar ce mai e glumă în ziua de astăzi ? Ca şi Strabon, evitaţi-l pe casierul Bassus, ca să putem avea continuitate pre- şi post-sefardă.

De ce să o încasăm noi de la "tâlharul scriitor-istoric" Strabon pentru casierul Bassus ? Pentru că nu sunt locuri de muncă. Atunci cu sefarzii nu am avea acelaşi străbun  (Strabon ?) ? Răspuns posibil: da, dar nu pe casierul Bassus. Care era un agent fiscal nefiscalizabil...

De ce le-a scris Sfântul Pavel galatenilor că dacă au început în spirit, să nu termine în carne ? Căci galatenii ascultau de doamnele lor !  Conchidem că sefarzii sunt daco-romani care ascultau de doamnele lor. În timp ce noi suntem daco-romani care nu ascultăm de doamnele noastre. Şi ştiţi de ce ? Cu timpul am devenit diacritici deja.

De foarte multe întâmplări sunt de vină scriitorii cu imaginaţie. Unii spun că şi filozofii sunt dăunători. Probabil că dacă Liviu Rebreanu nu ar fi scris romanul Răscoala, nu ar mai fi fost evenimente de vărsare de sânge la 1907 şi mai ales după. Bieţii ţărani !? Nu vedeţi că tot scrierile tâlharului Strabon sunt sursa răului ?

Haideţi să nu mai scriem chestiuni de latrones... Oricum sultanii fac numai ce vor ei ! Lâna şi munca pentru hainele călduroase ale ienicerilor nu au valoare.. decretează sultanii. Şi nici scrisul ! Şi comerţul e cu mare risc, când se scufundă flota ori naufragiază... Numai războaiele să aibă oare <valoare> ? O fi spus sultanul> <Ieniceri, vă ordon, treceţi Dunărea !>… Bun, dar pe unde ? Pe la Budapesta sau pe la Viena/Vindobona ?

Şi oricum, Sfântul Pavel i-a făcut până la urmă pe toţi din Imperiu evrei... Ca ei să devină evrei, nu le-a impus circumcizia... Dar trebuiau să-şi circumcidă sufletele în schimb, ceea ce casierul Bassus trăitor în huzur nu înţelegea... Şi nici alde latrones...

Deci fără chestiuni de latrones de-acum înainte... Respectaţi, vă rog, drepturile de autor. Ce drepturi de autor ar trebui respectate pentru Cartea Sfântă ? Cum, nu e Cartea Sfântă a Domnului Dumnezeu ? Deci Domnul Dumnezeu are drepturi de autor a tot ce a căpătat suflare Geneza 4:1 (o spune prima doamnă, Eva: <Am adus în existență un om cu ajutorul Domnului Dumnezeu>). Şi pentru luminători Geneza 1:14, dar şi pentru separarea apelor Geneza 1:6. Şi pentru tot restul, ca factor generator...

Pentru aceasta a respectat un legământ cu noi: legământul curcubeului Geneza 9:12-9:16 ! Doar că poluarea a devenit transfrontalieră. Legământul este încheiat deci cu toţi. Posibil, este legământul fundamental...

Aşadar, să unim Europa în legământul curcubeului !

Doar Europa ? Nu întreaga lume ? Deci să unim întreaga lume în legământul curcubeului !

Cum ? Nu se poate oare ? Ale cui sunt drepturile de autor ? Nu ale Domnului Dumnezeu ?

E Cartea Sfântă pro-bono ? Da. Dar până când ? Probabil până la următorul Potop. Cum ? Potopul a fost deja ? Dar următorul ?

Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE şi Gheorghiţa N. Dobre din surse scrise şi internet


Share
Ultima actualizare Luni, 19 Aprilie 2021 17:37
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact