logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


La sediul ITPF Sighet a a vut loc o conferinta de presa in care s-au prezentat unele aspecte ale activitatii politistilor de frontiera PDF Imprimare Email 880 Afişări
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iunie 2017 10:09

Traficul ilicit cu produse din tutun se menține la un nivel ridicat datorită diferențelor tot mai mari între prețul țigărilor din România şi prețurile din Ucraina.

În luna iunie pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au înregistrat 37 dosare penale, fiind implicate 51 persoane, sub aspectul săvârșirii a 77 de infracțiuni ( 51 de contrabandă și 26 de infracțiuni de trecere ilegală a frontierei de stat în scopul contrabandei).

A fost descoperită și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 196.951 pachete țigarete (aproximativ 394 de baxuri) de proveniență ucraineană în valoare totală de 2.055.000 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 15 autoturisme implicate în activități de contrabandă.

Ca și cazuri mai semnificative amintim evenimentul din data de 17 iunie, constatat de colegii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, când un autoturism marca Audi A8, plin cu țigări de proveniență ucraineană, a acroșat un gard și o autoutilitară în timp ce încerca să scape de oamenii legii.În mașină au fost descoperite 9.990 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență Dutty Free, în valoare de 117.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, care a fost înaintată parchetului de pe lângă judecătoria Sighetu Marmației.De asemenea colegii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a depistat, în apropierea frontierei de stat 26 de colete ce conțineau 15.489 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 182.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.Pe timpul acțiunii a fost reținută o persoană, cetățean ucrainean C.O., de 24 ani, bărbatul fiind imobilizat după ce a încercat să lovească un polițist de frontieră cu cotul, în speranța că va reuși să scape.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat și lovire, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Pe timpul acțiunilor polițiștii de frontieră au beneficiat de sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

În prezent la nivelul inspectoratului este pus în aplicare Planului de Acțiune Contrabanda 2017 care are ca scop prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun la frontiera de nord a României și în cadrul căruia se desfășoară zilnic acțiuni cu Inspectoratele Județene de Jandarmi și Brigăzile

Mobile de Jandarmi Cluj și Bacău.

În perioada analizată au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.340 lei.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de peste 2.895.000 lei, aproximativ 643.000 euro.

 

MASURI DE FLUIDIZARE A TRAFICULUI LA ÎN SPECIAL LA FRONTIERA CU UNGARIA

 

În perioada estivală în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Ungaria. În acest sens, inspectoratul teritorial a dispus toate măsurile aflate în competenta instituției pentru reducerea timpilor de așteptare şi

asigurarea unui control operativ.  

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

În punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale.

Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Petea: Autoturisme - Intrare 5 artere, Ieșire 6 artere

Camioane: Intrare 1 arteră, ieșire 1 arteră

Halmeu: Autoturisme - Intrare 3 artere, Ieșire 3 artere

 

Urziceni : Autoturisme - Intrare 2 artere, Ieșire 2 artere

Sighet : Autoturisme - Intrare 2 artere, Ieșire 2 artere

Siret: Autoturisme - Intrare 3 artere, Ieșire 2 artere

Camioane: Intrare 1 arteră, ieșire 1 arteră

Traficul prin PTF-uri în luna iunie se prezintă astfel:

-Persoane care au tranzitat frontiera: 552.850

-Mijloace de transport: 196.785

În luna iunie se înregistrează o creștere a traficului de persoane cu 17% față de luna mai 2017.

De asemenea, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migrației ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competență.

În condițiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră deschise traficului internațional.

În acest sens, participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră.

Comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact