logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Două rutence din Sighet, mărul discordiei pe plan internațional PDF Imprimare Email 2023 Afişări
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Mai 2017 12:49

            Cele două frumoase rutence, au generat scandal internațional, care a avut ecouri din America până în cel mai îndepărtat colț al mapamondului.

      Despre acest aspect am discutat cu Ivan Romaniuc, primarul din Rona de Sus,  prim-vicepreședinte al Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România (URSR), localitatea de baștină al uneia dintre cele în cauză.

         Primarul este ferm convins că fetele din localitatea pe care o păstorește nu numai că sunt frumoase, dar sunt și foarte inteligente, sunt în stare să mute și munții din loc, așa cum sunt toate rutencele de altfel.

         "Dacă vă amintiți de serialul Suleyman Magnificul soția sultanului a fost  ruteancă pe nume Roxelana lui Suleyman Magnificul, sclava/roabă, cadână, sultană, a condus Imperiul Otoman și a rămas în istorie.

            Pe Lena o cunosc de când a venit pe lume, a crescut sub ochii mei fiind vecini.

       Sincer mă bucur pentru ea și sunt măndru că în localitatea noastră sunt tineri valoroși, frumoși și talentați care fac cunoscută localitatea noastră Rona de Sus, Maramureșul și chiar România", a afirmat primarul Ivan Romaniuc.

          Am ținut să aflăm și părerea președintelui URSR dl Mihai Lauruc    despre "isprava" fetelor în cauză deoarece fac parte din această organizație.

Am vrut să lămurim în primul rând dacă Lena Lauruc cea în cauză este fiica președintelui Mihai Lauruc, pentru că așa se vehiculează.

Președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România (URSR) Mihai Lauruc, a avut amabilitatea să ne răspundă:

"Pe lumea asta totul este posibil... la toate rutencele pot fi un al doi-lea pârinte spiritual. Lăsând gluma la o parte este vorba doar de o coincidență de nume.

        Lena Lauruc și Violeta Curileac sunt fiice ale rutenilor subcarpatici, provin din marea familie a rutenilor subcarpatici și pe această cale le mulțumesc și le felicit pentru că au dat dovadă de curaj, tenacitate și determinare.

Astfel, au reușit să capteze atenția unei lumi întregi.

          Nu este puțin lucru pentru o fată de la țară!

Lena Lauruc este pâmânteancă de-a mea din Rona de Sus, iar Violeta Curileac este din Valea Viseului care, la vârsta ei, a realizat numai lucruri frumoase, cu puțin timp în urmă a împlinit majoratul.

         Anul trecut a reprezentat cu succes România la Olimpiada Internaționala de Limba Rusă din Moscova, iar acum 2 zile, împreună cu Lena Lauruc, a urcat pe marele podium a finalistelor "Miss World Rusin", competiție ce s-a derulat în orașul Svidnik, Slovacia.

Eu aș caracteriza-o pe Violeta în trei cuvinte:

    frumusețe, tinerețe + inteligență = Violeta Curileac.

       În urma votului exprimat de juriu și de public Violeta a câștigat titlul de "Miss World Rusin" secțiunea popularitate.

          De asemenea și Lena Lauruc s-a clasat printre finalistele concursului.

Acest concurs a fost transmis în direct la TV.,  pe rețele de socializare și a generat multe polemici, pe plan internațional, atât între specialiști cât și în comunitatea internațională a rutenilor.

    Unii sunt de părere că reprezentanta SUA trebuia să fie Miss World Rusin, alții că româncele/rutencele noastre au fost mai frumoase. Fiecare vede prin ochii lui.

Eu văd toate rutencele frumoase, deșepte și devreme acasă, cum se spune în popor.

       Cred că este firesc ca noi bărbații să ne cetăm puțin pe seama frumuseții femeilor, pentru că toate femeile sunt frumoase.

       A fost o sarcină foarte grea pentru jurați să aleagă "Miss World Rusin". Nu aș fi vrut să fiu în pielea celor din juriu", a conchis Mihai Lauruc, președintele Rutenilor Subcarpatici din România.

      Am remarcat că din juriu a făcut parte și Ján Holodňák, primarul orașului Svidnik, era cel din mijloc, simpatic, cu ochelari, gazda acestui concurs, secondat de reprezentantul Ministerului Educației din Slovacia.

Suntem curioși cum a văzut un primar prin ochelari atătea fete frumoase și din ce unghi le-a privit.

_____________________________________

Ruteanca, Violeta Curileac, Miss World Rusin 2017, secțiunea popularitate.

Petr Getsko, președintele Centrului Internațional "Matița Rusinov", înmânează, la Moscova, diploma de onoare elevei olimpice Violeta Curileac.

Eleva olimpică Violeta Curileac în mijloc, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României la Moscova, E.S. domnul Vasile SOARE, dreapta, profesorul coordonator de limba rusă Marius Semeniuc, director executiv al URSR, stânga.

Poză de grup, Olimpiada Internațională de Limba Rusă, Moscova 2016.

_____________________________________

Ruteanca, Lena Lauruc, finalista Miss World Rusin 2017

Lena Lauruc, în ipostaze cotidiene.

Lena Lauruc, de profesie arhitect, necăsătorită, este și model, prezintă moda pe marile podiumuri, în Dubai, UE, India etc. cu diferite ocazi.

t DE SEXY este!

_____________________________________

Lena Lauruc, iubitoare de copii.

_____________________________________

Bine de știut:

Ochii lui Hürrem

Hürrem, sclava ce a îngenuncheat magnificul sultan. Tot ruteancă a fost.

O RUTEANCĂ frumoasă, Inteligentă, ambiţioasă, mereu veselă  pe numele ei adevărat Alexandra Anastasia LISOVSKA.

A fost Cea mai iubită soție a lui Suleiman Magnificul.

"Roxelana" Roxelana lui Suleiman Magnificul, nume cu care este cunoscută în istorie, ar fi doar o poreclă ce provine de la Roxolania, inteligentă, ambițioasă.

Roxelana lui Suleiman Magnificul: sclavă/roabă, cadână, sultană.

"O ruteancă creștină sfidează regula islamului" scria presa vremii.

 

PS:

O remarcă personală, privirea pătrunzătoare, ochi rutencelor parcă seamănă...

vezi ochi lui Lena Lauruc și Ochii lui Hürrem!

Biroul de presă:

Jurnalist de investigați, L.Ș.


Share
Ultima actualizare Marţi, 30 Mai 2017 17:11
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact