logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Cinci mituri despre hidroizolatii si cum pot fi ele demontate PDF Imprimare Email 721 Afişări
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 August 2016 12:35

Lucrarile de hidroizolatie au devenit o necesitate pentru orice cladire. De fapt, lupta contra infiltratiilor apei a reprezentat intotdeauna o problema pentru om, insa odata cu avansul tehnologic, in prezent dispunem de solutii mult mai eficiente si mai accesibile. Chiar si asa, inca sunt destul de multi oameni care considera fie ca nu au nevoie, fie ca sunt un moft fara de care se poate trai foarte bine. Daca ai auzit si tu astfel de pareri, vrem sa iti spunem ca nu este deloc cazul si ca o hidroizolatie buna te poate scuti de foarte multe probleme. Asadar, iata care sunt si cele mai cunoscute cinci mituri in legatura cu aceste servicii si cum pot fi ele demontate cu destul de mare usurinta.

Mitul 1 - Este nevoie sa aplici doar un strat de gudron si ai scapat de griji

In primul rand, trebuie sa specificam ca o cladire obisnuita necesita lucrari de hidroizolatie in doua zone. In primul rand, trebuie sa ai grija de pivnita sau de subsol daca ea are si un nivel sub cel al pamantului. Apoi, la fel de important este si acoperisul sau terasa. Fiecarei arii trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie si aplicarea unui strat de gudron, desi materialul are niste calitati hidroizolatoare, nu aduce nimic in plus. Poate ca solutia va tine la distanta vaporii de apa si va stavili umezeala din interior, dar, daca apa ajunge sa se infiltreze, aceasta deja devine inutila. Si ar trebui sa fii extrem de atent, pentru ca, din dorinta de a scapa mai repede de proiect, unii constructori pot chiar sa iti spuna ca este suficient. Dar nu trebuie sa cedezi, pana la urma fiind vorba despre casa, confortul tau si investitia ta.

Mitul 2 - Indiferent de calitatea lucrarii, tot vor aparea scurgeri

Aceasta este o confuzie destul de des intalnita si provine, cel mai probabil, din faptul ca multi oameni aleg sa isi peticeasca peretii si acoperisul in loc sa monteze un sistem de hidroizolatie complet. Asadar, sa spunem ca vezi o crapatura mica in perete si consideri ca pe acolo se poate infiltra apa. Solutia cea mai simpla ar fi sa pui mana pe o mistrie si niste ciment si sa o acoperi. Pentru un timp relativ scurt, scurgerile vor fi indepartate, insa poti fi sigur ca la un moment dat vor reaparea.

Pentru a nu risca agravarea situatiei, este bine sa abordezi problema in cel mai complex mod cu putinta. Cu alte cuvinte, trebuie sa hidroizolezi pivnita sau acoperisul in totalitate, daca nu ai facut deja asta. In cazul in care lucrarile deja exista si s-au stricat, poti reface doar zona respectiva (pentru a nu strica totul). Nu uita ca, in cazul acoperisurilor si a teraselor, hidroizolatia se monteaza pe exterior, deci verifica acolo daca exista crapaturi sau gauri in lucrare.

Mitul 3 - Firmele care fac lucrarile dispar imediat dupa ce isi termina treaba

Sa ne gandim putin la o astfel de situatie: o firma vine, iti face lucrarea si apoi nu mai auzi nimic despre ea. Traim totusi intr-o era in care informatia circula cum nu se poate mai repede si poti spune tuturor ca ai lucrat cu niste oameni care nu au dat dovada de profesionalism. In plus, exista organe ale statului care se ocupa de astfel de situatii. Atat timp cat ai semnat un contract, firma se va ocupa de tot ce este nevoie. Va veni cu recomandari de materiale hidroizolante, va realiza calcule pentru suprafata, va monta materialele si iti va oferi si garantie pentru lucrare. Cu alte cuvinte, nu are cum sa dispara dupa aceasta. Nu inseamna ca nu trebuie sa alegi cea mai buna firma, cea care ofera cel mai bun raport calitate – pret. Dar, atat timp cat faci asta, poti fi destul de sigur ca nu vor exista probleme pe viitor.

Mitul 4 - Exista un sistem de hidroizolatii perfect

Evident, o astfel de idee nu poate fi decat una falsa. Exista atat de multe variabile in montarea unui sistem de hidroizolatie incat nicio firma, nici macar dintre cele mai avansate, care lucreaza la cel mai inalt nivel, nu poate promite asa ceva. Sa luam cazurile pe rand.

Terasele pot fi hidroizolate cu o lucrare care sa permita circulatia oamenilor sau nu, iar straturile pot fi adaugate in succesiuni diferite. In plus, unele cladiri se bucura de sisteme care combina atat hidroizolatia, cat si termoizolatia. Asadar, forma ideala nu exista, ea fiind oferita de utilizarea cladirii, de climat, de umiditatea zonei, dar si de bugetul proprietarului.

In cazul nivelelor subterane, problema este daca alegi un sistem exterior sau unul interior. Desi cel interior este mai ieftin si poate sa fie aplicat si dupa constructie, nimeni nu poate spune care dintre ele este mai bun. Si aici situatia este cea care decide si o firma buna va trebuie sa iti spuna care sunt conditiile pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere posibila.

Mitul 5 - Costurile enorme sunt extrem de greu de suportat

Nu putem spune ca astfel de lucrari sunt ieftine. Pana la urma, lucrezi cu o firma profesionista si expertiza costa, la fel si materialele. Dar nici nu ar trebui sa crezi ca vei intra in faliment daca iti faci o hidroizolatie foarte buna. Pretul este calculat la metru patrat si, pana la urma, traim in Romania, deci va fi de cateva ori mai ieftin decat in strainatate. Daca vrei sa te ocupi de o cladire de afaceri, trebuie sa te astepti la o investitie serioasa, pentru ca suprafata creste. Dar, pentru acasa, poti scapa usor alocand un buget de aproximativ 1000 de lei (daca ai o casa obisnuita si nu o vila imensa).

In aceste conditii, recomandam sa apelezi la o firma profesionista pentru a nu strica lucrurile. In ziua de astazi, procesul tehnologic nu mai este deloc unul greu, dar, totusi, necesita experienta si pricepere –  calitati pe care un amator nu le detine. In plus, apeland la profesionisti, iti vei proteja investitia si te vei asigura ca, pentru cativa ani buni, apa nu va mai reprezenta un pericol pentru locuinta ta.


Share
Ultima actualizare Vineri, 26 August 2016 12:42
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact