logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


FC CIL Sighet reapare in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email 1977 Afişări
Scris de Adi Oros   
Luni, 11 Aprilie 2016 17:51

Actualizare - sursa Fotbal Club CIL Sighet:

''Dupa depunerea cererii noastre de concesionare a terenului de la MARAMURESANA , saptamana trecuta a avut loc sedinta comisiei de urbanism din cadrul primariei SIGHET , in urma acestei sedinte s-a votat favorabil .

In acest moment cererea noastra trebuie sa ajunga in plenul CONSILIULUI LOCAL SIGHET unde asteptam votul consilierilor cu speranta ca si acesta va fi favorabil si vom putea demara infiintarea ONG-ului , obtinerea autorizatiilor si inceperea lucrarilor la terenuri.
Pe aceasta cale multumim comisiei de urbanism in special domnului REDNIC PETRU repectiv Mih Vasile , Moldovan Vasile , Dunca Dorin , Béres Ildiko Ibolya pentru ajutorul acordat.''

 

CIL Sighet......daca spui unui tanar din ziua de azi aceste cuvinte, in afara de numele orasului nu va sti ce inseamna acel CIL. Daca intrebi o persoana mai in varsta, un barbat de exemplu, vei vedea o schimbare totala pe fata lui, ochii se vor deschide, va zambi, va incerca sa zica un ''eeeee.....!!!!!''' si iti va spune ce a fost candva CIL Sighet.

CIL Sighet a fost o echipa de fotbal care a ajuns sa joace in Divizia B a anilor '70-'80, care a avut jucatori de renume, dintre care unii mai sunt si azi printre noi si sunt adevarate legende sighetene pentru cei care ii stiu. Din pacate unii dintre ei au fost selectionati intr-o echipa mai buna pentru ei....dar pentru noi cei care i-am cunoscut vor ramane pe veci jucatorii care au dus numele orasului foarte departe.

Iata ca acum dupa zeci de ani numele de CIL Sighet apare din nou in peisajul fotbalistic sighetean. Dar prescurtarea nu mai este cea de demult, ea semnifica acum un grup de oameni inimosi – Clubul Intreprinzatorilor Liberi din Sighetu Marmatiei, mai exact FC CIL Sighet.

Acum cateva zile am stat de vorba cu unul dintre inimosii acestui proiect, care ne-a prezentat pe scurt ce vor ei sa faca prin acest ONG si pentru ce. Activitatea acestei asociatii va fi axata pe dezvoltarea unui centru de copii si juniori pana la 19 ani, care sa joace fotbal si care vor constitui o pepiniera pentru viitorul fotbal sighetean.

Deja s-au purtat discutii cu CSM Sighet, care au fost putin cam refractari, in ideea ca viitorul proiect ar putea sa diminueze afluxul de copii catre clubul municipal. Din explicatiile primite am inteles ca CIL Sighet nu isi doreste acest lucru, ci dimpotriva doreste sa contribuie la formarea unor echipe competitive de fotbal, compuse din fotbalisti sigheteni, care sa joace la orice nivel pana la accederea in ligile profesioniste de fotbal. Se insista mult pe faptul ca la nivel republican orasul nu prea este reprezentat de nici o echipa de fotbal.

Sediul acestei baze sportive se vrea a fi la stadionul de fotbal pe care toti sighetenii il stiu ca si cel de la Maramuresana, unde vor exista un teren de joc oficial, un teren de joc-antrenament si un teren de mini-fotbal, iar celelalte dependinte vor fi amplasate in containere modulare care la nevoie – o eventuala, dar nedorita inundatie – se pot muta in alta parte.

In acest sens deja s-a infiintat ONG-ul, s-au facut masuratori topografice, s-au obtinut toate actele necesare de la Apele Romane, ITPF Sighetu Marmatiei, CNADNR, care au stipulat intr-un fel sau altul ca acel teren nu constituie obiectul vreunei actiuni din partea acesto companii.

Toata aceasta documentatie a fost depusa la Primaria Sighet, unde s-a cerut concesionarea acestui teren pe o anumita perioada , pentru a se putea demare proiectul in sine.

Din pacate in aceste momente totul s-a blocat la nivelul Primariei Sighet, care din anumite considerente doar de ea stiute, taraganeaza acordarea acestei concesiuni din decembrie 2015. Probabil la mijloc intervine din nou apropiata campanie electorala, in care fiecare vrea sa defileze in fata alegatorilor si sa spuna cat de multe a facut el pentru acest proiect gandit de fapt de altcineva. Rusine mare daca asa sta treaba in primarie!

Trebuie mentionat ca in ajutorul acestui proiect au sarit cativa oameni de afaceri importanti din Sighet care sunt gata in orice moment sa depuna toate eforturile necesare pentru ca baza sportiva sa apara pe acel teren.

In acest sens s-au primit oferte pentru gazon sintetic, reflectoare cu Led-uri pentru iluminare nocturna, o firma de echipament sportiv este dispusa sa sponsorizeze cu echipamentele necesare.

Tot pentru acest lucru s-a discutat si cu domnul Lucian Viscotel de la Federatia Romana de Fobal, el fiind cel care se ocupa cu dezvoltarea bazelor sportive in Romania si care va fi prezent la Sighet in perioada 11-16 aprilie pentru o eventuala colaborare.

FC Cil Sighet are un plan bine stabilit pentru dezvoltarea pe termen lung a fenomenului fotbalistic sighetean si pentru cresterea de copii pana la nivel de seniori, iar acel plan arata astfel:

“ Fotbal pentru sufletul tău “

''De 25 de ani se vorbește despre ce intervenții am avea nevoie la nivelul juvenil în fotbal, iar acum a sosit momentul să demarăm primul pas printr-un proiect amplu de revigorare a fotbalului Sighetean.
Obiectivul nostru pe termen lung este formarea şi folosirea cu prioritate a jucătorilor tineri şi atragerea unui grup de parteneri financiari care să suţină competiţia si sa accepte sloganul de mai jos :

“Suntem prea săraci pentru a ne permite să mai pierdem chiar şi un singur fotbalist", este unul dintre sloganurile cuprinse în programul nostru , la baza acestiu slogan stau cele 10 puncte de gindire a noastre pentru realizarea acestui proiect , aceasta este opinia noastra :

1) IUBEȘTE FOTBALUL: fă lucruri bune pentru sportul acesta ori de câte ori ai ocazia.
2) MERITOCRAȚIE: respectă-l pe cel mai bun.
3) INTEGRITATE: fii cinstit și drept oriunde și oricând.
4) COOPERARE ȘI ÎNCREDERE: de unul singur nu poți construi nimic.
5) AUTONOMIE ȘI SUBSIDIARITATE: nu încuraja clientelismul și concentrarea deciziei.
6) BUNĂ-GUVERNANȚĂ: alternativa este arbitraritatea bunului-plac.
7) DEZVOLTARE ȘI PERFORMANȚĂ: fii mereu în mișcare, măsoară-te cu cei mai buni.
8) NU VIOLENȚĂ, NU RASISM: gândește-te că celălalt poate fi fratele tău.
9) FAIRPLAY: nu există joc în afara regulilor jocului.
10) PERSEVERENȚĂ: ca să poți crede în victorie, trebuie să o pregătești!

Redactarea și publicarea acestui document strategic reprezintă promisiunea că vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a putea atinge obiectivele pe care ni le-am fixat.
În acest document strategic ne-am fixat obiective ambițioase, dar realiste. Nu este ușor să ne asumăm că proiectul acesta va atinge obiectivele propuse sau că vom schimba fața fotbalului din SIGHET. Nu în ultimul rând, ne-am dori foarte mult ca prin această strategie să realizăm o legătură puternică și să găsim numitorul comun între interesele fotbalului SIGHETEAN și cele ale tuturor părților interesate de succesul acestui fenomen.
În echipa noastra dorim sa regăsim persoane care sunt de o viață în fotbal precum foști jucători, antrenori, jurnaliști, specialiști în diferite domenii ale fotbalului , oameni care au performat în mediul privat ,oameni care au un numitorul comun “FOTBAL” , lasand la o parte toate orgoliile personale .

Asociatia sportiva doreste sa adune in jurul nostru copii, tineri, varstnici , oameni de afacerii– suporteri , care isi doresc sa aiba in orasul nostru conditiile necesare practicarii unui fotbal curat, jucat cu sufletul si in spiritul fair-play-ului , asigurind o transparenta totala in cea ce priveste cheltuiala banilor.
Ne-am adus împreună dorința de a relansa fotbalul SIGHETEAN pe orbita performanței și ambiția provocării pe care o avem înaintea noastră.
Vrem ca prin intermediul celui mai iubit sport din România, să contribuim la construcția unui viitor proiect SIGHETEAN fundamentat pe valorile și interesele SIGHETENILOR
Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți are în planul de acțiune implementarea proiectului de pregătire centralizată a copiilor si juniorilor in centrul din SIGHET , aceasta un punct din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din Maramuresul Istoric si nu numai, pentru perioada 2016-2021.

Sunt premise ca acest proiect să devină unul de referință pentru fotbalul maramuresean , cu speranta că în acest centru de pregatire vor fi descoperiți componenții de mâine ai echipelor de seniori din SIGHET si tara.
Formarea de loturi in centrul din SIGHET , v-a fi clasificata pe categorii de varsta ,dupa cum urmeaza :
- JUNIONI “ GHEORGHE ENE “
- JUNIORI “ GHEORGHE OLAH “
- JUNIORI D : nascuti 2003-2005
- JUNIORI C : nascuti 2000-2002
- JUNIORI B : nascuti 2001-1999
- JUNIORI A : nascuti 1998-1996

Loturile vor fi formate din câte 22-24 de jucători fiecare si cate un antrenor principal ,un antrenor secund si un antrenor de portari , pentru fiecare echipa. Loturile vor fi formate de catre antrenorii de la fiecare categorie de varsta si vor participa la turnee si campionate nationale.
Prin acest proiect dorim sa asiguram o continuitate pentru fiecare categorie de varsta , ca fiecare copil sa treaca prin fiecare grupa de junior in acelasi centru de pregatire si speram să regăsim peste câțiva ani acești copii la echipa de seniori a SIGHETULUI si nu numai .
Momentan la nivel de SIGHET , nu exista continuitate in acest sens iar pentru a avea acesta continuitate avem nevoie si de o baza sportiva unde sa ne putem desfasura activitatea.
Aceasta baza sportiva dorim sa o construim la
“ MARAMURESANA “ din SIGHETU MARMATIEI si va fii formata din :
- Un teren cu gazon sintetic cu nocturna ,tribuna cu 1500 locuri (terenul actual cu iarba,dimensiuni 115 x 65 metri)
- Un teren cu iarba naturala (dimensiuni 115 x 65 metri)
- Un teren gazon sintetic (dimensiuni 45 x 25 metri)
- 4 vestiare din containere (dotate cu :bai , grup social )
- 2 vestiare pentru arbitrii (dotate cu :bai , grup social )
- La etaj dormitoare (dotate cu :bai , grup social )
- Centru de refacere ( bazin , sauna )
- Parcare pentru masini.

Atasat puteti viziona schita cu proiectul terenului de la “MARAMURESANA”


PLANUL STRATEGIC PENTRU CREŞTEREA
FOTBALULUI SIGHETEAN 2016-2021

1. Înfiinţarea unui grup de lucru format din specialişti şi mari personalităţi ale fotbalului maramuresean care să analizeze toate detaliile planului strategic.

2. Evaluarea fotbalului maramuresean atat la nivel de seniori, cat şi la copii şi juniori consta in:

– tehnic, tactic, fizic, psihologic
– observaţii: lucruri pozitive şi negative.

Unde ne aflăm ?
Fotbalul Sighetean se afla ,la nivel de junior “C“ si ”D“ ,cu doua echipe care joaca in campionat.

Unde vrem să ajungem?
In anul 2016 , vrem sa consolidam ,echipele de juniorii “C-D” si sa incepem selectia pentru junior “A” si “B” si in anul competional 2016-2017 , sa inscriem douaa echipe in campionatul republican in asa fel se “ inchide circuitul de juniorat “ asigurind continuitate la toate grupele de copii.

– mijloace şi principii.
– selecţia se va face de către o comisie tehnică pe baza unui set specific de criterii.
-pentru fiecare post se vor selectiona cate 2 jucatori.
– antrenorii trebuie să aibă un profil uman profesional şi social ireproşabil
– antrenorii vor fi specializaţi pe categorii de vîrstă apropiată de maximum doi ani
-organizare de campionate scolare la toate scolile pentru a depista noi talente
– reînfiinţarea claselor de sport : cls.V-VIII si cls.IX-XII (LICEUL FORESTIER + SCOALA GENERALA).
-copii care nu sunt din SIGHET vor avea asigurata cazarea

3. Formarea şi perfecţionarea antrenorilor :
– orice sistem educaţional depinde de calitatea celor care-l predau. Antrenori mai buni -jucători mai buni
– sistemul de formare al antrenorilor să fie mai riguros şi mai eficient
– diferenţierea clară între antrenorii de seniori, presaţi de rezultate imediate, şi antrenorii de copii şi juniori care trebuie să dezvolte tanărul jucător cu răbdare, fără .
-antrenorii vor fi evaluati in functie de realizarile lor profesionale .

4. Elaborarea unei concepţii unitare de pregătire a tinerilor jucători este :
– un concept clar de dezvoltare bazat pe cele mai performante programe de pregătire.
– a cîştiga, dar nu cu orice preţ
– programe tehnice pentru fiecare categorie de vîrstă care să asigure o educaţie fotbalistică completă
– atenţie deosebită pentru fotbalul de iniţiere (6-11 ani)
– accent mare pe lucru cu mingea
- un antrenor stă doar 6 săptămîni la o grupă de juniori, după care schimbă echipa în cadrul centrului de pregatire. Noi credem că astfel va exista o permanentă cunoaştere a jucătorilor, legătura între antrenori si jucatori se va întări iar fotbalistul se va dezvolta mai bine . Perioada împărţită şi dedicată fiecărui moment al jocului: apărare, tranziţie apărare-atac, atac, recuperarea mingii.
- la noi, la copii şi juniori se pune prea mult preţ pe rezultate, de aici rezultă o permanentă agitaţie în jurul terenului, a antrenorilor şi a părinţilor. Dar acest lucru pune o presiune mare şi inutilă pe umerii puştiilor. Îi face să joace crispaţi, să-şi piardă plăcerea. Filozofia noastra trebuie sa fie ca rezultatul nu e important la juniori, pe cat de importanta este experienta castigata.
- fiecare exerciţiu tehnic se va invata sistematic: un puşti nu este învăţat niciodată un exerciţiu tehnic nou dintr-o data , I se arată cum sa atinga mingea, cum începe o fenta, cum evita adversarul .Aşa îl vei învăţa fără greşeli.
- vrem ca antrenamentele sa fie create treptat ,de la usor la dificil.

5. Managementul :
Va fii asigurat de catre :
- consiliul de administratie
- presedinte
- director sportiv
- antrenori .

6.Concluzii:
Cred ca iesirea din falimentul sportiv al fotbalului de la noi poate fi un plan pe termen lung in care Centrul de Copii si Juniori sa fie in atentia proiectului.
Dorim ca fiecare persoana sa faca parte din familia noastra iar valorile noastre sa fie respectate, intretinute, toti pentru unul si unul pentru toti.
Aici vrem ca fiecare persoana sa se simta fotbalist cu adevarat. Iata ce-i asteapta pe cei care muncesc, pun suflet si asculta sfaturile antrenorilor. Statul de viitor fotbalist profesionist ofera oricarui pusti de la centru de pregratire speranta unui viitor stralucit si clubului satisfactia ca eforturile lor financiare au fost rasplatite iar comunitatii i s-a un sentiment exceptional:inca un copil din oras ne incanta cu jocul prestat… . Trebuie sa realizam că fără o educație și o formare a tinerilor fotbaliști nu există un viitor.
Toată lumea trebuie să înțealeagă că acest pas este o strategie noua si este necesară și că va fi în folosul tuturor.

Și în SIGHET trebuie să existe o perioade de juniorat: o echipă bună cu fotbaliști de valoare va atrage către acest sport mai mulți copii care au nevoie de modele în viață.

Vrem sa enumeram cativa indicatori care evidentiaza perioada de declin prin care trece fotbalul romanesc:
– Locul ocupat de echipa nationala a Romaniei in ierarhia FIFA.
– Scaderea calitatii jocului si lipsa de rezultate pe plan international, atat la nivel de club, cat si la nivel de echipe nationale.
– Pierderea identitatii fotbalului romanesc.
– Slaba reprezentare pe plan international a Scolii romanesti de fotbal. (antrenori si jucatori)
– O infrastructura fotbalistica insuficienta
– Lipsa unei conceptii unitare moderne de dezvoltare a tinerilor jucatori .
– Desfiintarea si retragerea a tot mai multor echipe din competitie.
– Lipsa elementarelor notiuni de management pentru conducerea cluburilor. (organizatiilor)
Unele din problemele enumerate mai sus se regasesc si in fotbalului sighetean ,pe scurt, strategiile de redresare a fotbalului sighetean sunt perfect realizabile si vor aduce schimbarile preconizate, insa ele nu pot fi facute doar de cativa oameni.
Pentru acest proiect trebuie sa strangem la masa dialogului toate institutiile si persoanele decizionale care vor sa contribuie la dezvoltarea fotbalului SIGHETEAN pe termen lung.
Idea noastra este sa infiintam un ONG(numit “FC COLECTIVUL INTREPRIZATORILOR LIBERI SIGHETU MARMATIEI“)format din membri fondatori.
Trebuie lasate la o parte orgoliile personale si politice si trebuie sa dam curs dialogului si colaborarii , pentru a ne atinge scopul propus in acest proiect si sa nu uitam ca este vorba despre copiii care nu trebuie sa sufere din cauza unor
principi ...

Toti trebuie sa ne aducem aportul : antrenori, jucatori, conducatori , societati , oameni de afaceri ,institutiile locale , presa , etc. Nu va fi usor, nici o schimbare nu este vazuta cu ochii buni , insa ea trebuie facuta daca vrem sa mai contam vreodata in fotbalul mare.

Sa-i dam drumul!

ORGANIGRAMA CLUBULUI

Pentru a putea pune in aplicare proiectul nostru avem nevoie de un buget separat pentru Centrul de copii şi junior urmat de un plan de organizare bine pus la punct .
Structura de conducere a Clubului este organizata si coordonata de :

-CONSILIUL DE ADMINISTRATIE : format de 3-5 persoane ( functii onorifice ), care intruneste si analizeaza o data pe luna activitatea clubului .
-PRESEDINTELE: este ales de consiliul de administratie si este persoana care conduce activitatea clubului si pune in aplicare hotararile consiliului de administratie .
-DIRECTOR SPORTIV: Este persoana care isi alege grupul de lucru , antrenori , observatori ( care se deplaseaza in teren pentru descoperirea de noi talente ). Trebuie sa aiba o relatie continua si directa cu toate echipele de juniori, de asemenea cu antrenorii si parinti copiilor.Tot acesta va instiinta parintii lunar in legatura cu evolutia copilului sau.
-SECRETARIAT: Birourile clubului unde se realizeaza orice documentatie precum legitimatii, achizitionare de echipamente, etc. Birourile vor fi echipate cu telefon, fax, internet, etc. pentru o buna functionare a clubului.
-MARKETING : PROMOVAREA IMAGINII CLUBULUI SI UN PURTATOR DE CUVINT.( pe baza uni contract de prestari servicii )
-CONTABILA : care se va ocupa de actele contabile a clubului.
-ANTRENORI : Responsabil de echipa desemnata. Trebuie sa cunoasca foarte bine toate grupele de juniori si sa urmeaze filozofia noastra de lucru. Tot antrenorul este persoana care conduce fisa de evidenta a fiecarui copil cu evolutia lui si va face rapoarte lunare directorului sportiv .Sa nu uitam ca antrenorul este modelul jucatorului deci trebuie sa fie un exemplu.
-ANTRENOR DE PORTARI: Responsabil de mentinerea portarilor intr-un nivel excelent cu antrenamente specifice de portari, coordonate de antrenorul principal.
-OBSERVATORII :care se deplaseaza in judet pentru vizionare de meciuri si turnee scolare
-MEDIC + NUTRITIONIST + PSIHOLOG (pe baza uni contract de prestari servicii)
-DOI MUNCITORII : intretinere bazei sportive.
-SPALATOREASA : intretinerea echipamentului sportiv.

Asteptam sugestiile si comentariile voastre !''

 

 


Share
Ultima actualizare Luni, 18 Aprilie 2016 08:39
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact