logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Patru cetăţeni Sri Lanka opriţi la frontiera de nord a ţării PDF Imprimare Email 567 Afişări
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Joi, 31 Decembrie 2015 14:39
În data de 31 decembrie a.c., la nivelul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cooperare cu Detaşamentul Sprijin Operativ şi S.P.F. Sighetu Marmaţiei. Astfel, în jurul orei 1.00, echipajele poliţiei de frontieră au depistat pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei patru persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.
 Din primele verificări a rezultat faptul că bărbaţii nu vorbesc limba română şi sunt de origine asiatică, fapt pentru care au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Cele patru persoane au fost identificate ca fiind cetăţeni Sri Lanka cu vârste cuprinse între 21 şi 46 ani. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Uniunii Europene şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră vecine, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
 
Peste 24.000 de pachete cu ţigări confiscate
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit în urma unor acţiuni punctuale peste 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova. Ţigările, în valoare de peste 165.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.
 
*În data de 30 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei-jud. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au executat  o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. 
Astfel, în jurul orei 19.00, pe raza localităţii Moldova Suliţa, jud. Suceava, au descoperit un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care se afla în staţionare.
În momentul observării oamenilor legii, şoferul a încercat să plece cu maşina, însă a fost blocat de autospeciala poliţiei de frontieră, moment în care acesta a abandonat autoturismul.
Lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce şi deoarece şoferul nu s-a supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale. 
Autoturismul de teren, înmatriculat în Bulgaria, era plin cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care a fost condus la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii  a rezultat cantitatea de 5.970 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă Duty Free, în valoare de 70.000 lei.
Autoturismul de teren în valoare de 6.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
 
Si poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor P.F. Valea Vişeului şi Sighetu Marmaţiei-jud. Maramures au desfăşurat, in data de 30 decembrie, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zonele de responsabilitate.
În urma acţiunilor au fost confiscate în total 17.420 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 162.400 lei.
În toate cazurile ţigările au fost ridicate în vederea confiscării si se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.
 
*Miercuri, 30 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în ţară Bogdan A., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Satu Mare. Tânărul conducea un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Satu Mare.
Având suspiciuni că acesta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. 
Cu această ocazie au fost descoperite în uşi, în bara din spate, în compartimentul motor şi în filtrul de aer al autoturismului 596 pachete de ţigări de diferite mărci, unele cu timbru ucrainean, altele netimbrate, în valoare totală de 2.682 lei.
Pentru că a ascuns ţigările în încercarea de a le sustrage controlului vamal, şoferul a fost amendat cu 5.000 lei, ţigările i-au fost confiscate, iar maşina reţinută până la plata amenzii.
                                   
*În data de 30.12.2015, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul Român Florin C., de 33 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în România.
Lucrătorii noştri împreună cu organele vamale au efectuat verificări asupra mijlocului de transport, fiind astfel descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul maşinii, 200 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi R Moldova.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar ţigările în valoare de 244 lei au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.
 
 
 

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact