logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Norvegia ȋn Evul Mediu ȋntunecat PDF Imprimare Email 1091 Afişări
Scris de Horia Picu   
Luni, 21 Decembrie 2015 17:12
Ştie toatǎ lumea despre drama prin care trece familia romȃno-norvegianǎ cu cinci copii care acum sunt despǎrțiți mişeleşte de pǎrinții lor, mama norvegiancǎ şi tatǎl romȃn. Trec repede peste constatarea cǎ pǎrinții au meserii absolut onorabile ȋn Norvegia. Tatǎl este inginer IT, iar mama asistentǎ medicalǎ. 
 
Am vǎzut poze cu şapte oameni fericiți…Au trǎit frumos ȋmpreunǎ, ȋn lumea lor, ȋn care nimeni n-are dreptul sǎ se bage. Mai bine spus: sǎ-şi bage coada, coarnele, prin consistența lor, nefiind atȃt de manevrabile.
 
Cine-i ǎla sau cine-s ǎia (cicǎ-i o organizație guvernamentalǎ care apǎrǎ drepturile copilului(?)), se ştie. Dar nu se prea ȋnțelege ce apǎrǎ! Mai degrabǎ aş spune cǎ apǎrǎ mentalitǎțile Evului Mediu!
 
Justiția- sau cum dracu’ s-o fi numind acolo, ȋi permite asasinului norvegian Breivik, condamnat ȋn 2012 la 21 de ani (maximum posibil) dupǎ uciderea a 77 de persoane, ȋn douǎ etape diferite ale existenței monstrului, sǎ urmeze, din ȋnchisoare, cursurile  Facultǎții de Ştiințe Politice a Universitǎții din Oslo. Chiar cred cǎ Breivik ar putea fi, dupǎ nişte ani de relaxare ȋntr-o puşcǎrie norvegianǎ, un reprezentant de seamǎ al țǎrii sale ȋn hotǎrȃri internaționale. Nici cǎ se va putea alege cineva  mai acǎtǎrii pentru lumea lui.
Breivik a omorȃt ȋntȃi 8 persoane cu o maşinǎ capcanǎ, apoi, deşi se afla ȋn custodia autoritǎților!, s-a „distrat” puțin omorȃnd ȋncǎ 69 pe o insulǎ. Acum, drǎcuțul de el, e student   (la f.f., cum se zice la noi).  
 
Dar sǎ-l lǎsǎm pe iubitorul de oameni despre care am spus deja prea mult şi sǎ ne ȋntoarcem la drama cumplitǎ a unei familii romȃno-norvegiene . Autoritatea care desparte copiii de pǎrinți ȋn Norvegia ar fi luat atitudine, conform legilor de-acolo, fiindcǎ familia e penticostalǎ, şi asta-i ceva deosebit de periculos (ȋn mintea lor ȋntunecatǎ)!
 
Doar cǎ...biserica de stat norvegianǎ e protestantǎ!!! Dacǎ wikipedia minte, atunci mint şi eu! Citez din sursa menționatǎ:
„Teologia protestantă a dus la importante diviziuni interne, caracterizate în comun prin separarea acestora de catolicism și Papalitate. În cadrul protestantismului există diferite biserici, printre care luteranismul, calvinismul,unitarianismul, anglicanismul, prezbiterianismul, baptismul dar și bisericile neoprotestante cum suntadventismul, penticostalismul și altele.”
 
Am scos ȋn evidențǎ cuvȃntul „penticostalismul” pentru  cǎ familia romȃno-norvegianǎ e penticostalǎ!, adicǎ face parte dintr-o ramurǎ permisǎ a protestantismului. 
 
Pǎi ce facem, Norvegia? Dupǎ cum vǎd eu, trǎim – adicǎ trǎiți!- ȋn Evul Mediu intolerant şi cu mințile ȋncǎtuşate de prejudecǎți!
De ce v-a stat ȋn gȃt familia asta frumoasǎ, liniştitǎ şi fericitǎ, stimate (nu prea, dar aşa se zice...) autoritǎți norvegiene? Nu cumva de la formarea acestui cuplu – un bǎrbat şi o femeie care se iubesc, nu o alianțǎ ȋntre doi oameni cu naționalitǎți diferite!- vi s-a pus un nod ȋn gȃt? Dacǎ bǎrbatul nu era romȃn, ați fi fost la fel de distrugǎtori? Eu sunt convins cǎ nu...
 
Rǎspunsul la aceastǎ presupunere a mea ȋl dǎ fratele romȃnului nefericit irosit ȋn țara unde turnǎtoria e obligație de stat: orice cuplu ȋn care dacǎ unul dintre cei doi nu-i norvegian, se poate aştepta la „atenții” :
„...cǎutȃnd pe net am descoperit sute de cazuri şi mǎrturii ale abuzurilor ce se fac ȋn aceastǎ țarǎ şi mai ales fațǎ  de familii  ȋn care un pǎrinte sau ambii sunt de altǎ naționalitate(...)"
 
Pe la UE asemenea chestiuni nu se discutǎ chiar dacǎ Norvegia nu e țarǎ membrǎ? Ce face biserica din Romȃnia pentru a reda liniştea acestei familii care n-a ales bine locul unde sǎ trǎiascǎ? Vedem cǎ nu doar nivelul de trai e fundamental cȃnd vrei sǎ te stabileşti undeva. 
 
Ăia de-acolo trebuie ȋntrebați ȋn ce epocǎ a dezvoltǎrii societǎții omeneşti sunt, şi pe urmǎ trebuie luatǎ o decizie. Am ȋnțeles cǎ norvegienii sadea se tem de autoritatea asta care are grijǎ(?) de copii. 
 
Citiți o declarație datǎ de fratele tatǎlui lǎsat fǎrǎ copii:
“Ceea ce se intampla in Norvegia in dreptul copiilor si al familiei traditionale asa cum a creat-o Dumnezeu, este strigator la cer! Copiii sunt considerati un bun al statului, si statul pentru orice motiv ti-i poate lua si da altor “familii”. Este un abuz ceea ce se intampla; cautand pe net am descoperit sute de cazuri si marturii ale abuzurilor ce se fac in aceasta tara si mai ales fata de familii in care un parinte sau ambii sunt de alta nationalitate(...) Copiii sunt intrebati in mod provocator la scoala despre parinti cu intentia malefica de a-i lua din familie. Exista recompense mari pentru lucratorii de la protectia copilului cat si pentru denuntatori. Copiii sunt invatati la scoala, daca parintele te pune sa faci temele sau sa faci ceva ce nu vrei spune-ne si te vom scapa de astfel de parinti”.
 
Faptul cǎ directoarea şcolii a acuzat-o pe fata cea mare a familiei – care are 9 ani!!!- de "creştinism  radical şi de faptul cǎ ȋndoctrineazǎ copiii" nu trebuie sǎ ne mai mire. 
 
Ăia de-acolo se tem sǎ ia atitudine. Romȃnii au un nivel de trai mult inferior norvegienilor, dar au trecut de Evul Mediu. Aşadar, e de preferat ca perioada prin care a trecut umanitatea acum cȃteva sute de ani sǎ fie studiatǎ numai ȋn cǎrți.
 
Celelalte țǎri europene aflǎ despre Evul Mediu citind. În Norvegia, se poate constata cǎ acea perioadǎ istoricǎ existǎ ȋncǎ. Acolo, dupǎ o zi de muncǎ vrei sǎ-ți ții copiii ȋn brațe, dar poți constata cǎ nu mai ai pe cine. Prin grija autoritǎților!  
 

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact