logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


17.840 pachete tigari confiscate laRona de Sus si Valea Viseului PDF Imprimare Email 552 Afişări
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Aprilie 2015 15:41

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării aproximativ 18.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.  
           
          * În dimineaţa zilei de 23 aprilie a.c. la nivelul S.P.F Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora la locuinţa unui cetăţean român de pe raza localităţii Petrova este depozitată o cantitate de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei.
          Astfel, în jurul orei 9.00, un echipaj al poliţiei de frontieră s-a deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia Gheorghe R., în vârstă de 48 ani.
           Cu acordul acestuia, lucrătorii noştri au efectuat un control în curtea imobilului, ocazie cu care, în podul unei anexe, au fost descoperite 22 de colete cu ţigări.
           Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.840 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
     Totodată, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 105.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.
 
* Ieri, în jurul orei 23.30, un echipaj de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a descoperit, într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Rona de Sus, 12 colete care conţineau cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 53.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
 
Ţigări ascunse în cântare electronice depistate în P.T.F. Siret
 
            Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse în pereţii laterali ai unui microbuz şi în două cântare electronice peste 400 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.
 Persoanele  în cauză au  fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, iar ţigările în valoare de peste 500 lei au fost ridicate în vederea confiscării.
 
* Ieri, 23 aprilie a.c., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, G. Andrei, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 38 ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz.
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperită ascunsă în pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 340 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 415 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. 
 
* În aceeaşi zi, tot în P.T.F. Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean P. Kostantyn, în vârstă de 30 ani, care călătorea cu un microbuz marca Mercedes – Benz, ce se deplasa  pe ruta  Ucraina - Italia. 
Echipa de control a efectuat verificări asupra mijlocului de transport, asupra persoanei şi bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două cântare electronice, 89 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei. 
 
Urmărită internaţional reţinută în P.T.F. Urziceni
 
O femeie, cetăţean român, dată în urmărire internaţională, a fost reţinută de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Urziceni, în timp ce încerca să iasă din ţară.
 
Ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o persoană de sex feminin, Cristina I., în vârstă de 29 ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava.
În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia figurează ca fiind urmărită internaţional. Cristina I. era căutată de către autorităţile din România în vederea arestării, deoarece pe numele ei Tribunalul Ialomiţa emisese un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
Persoana în cauză a fost predată de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
 
SURSA:IJPFMM

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact