logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Contrabandişti opriţi cu focuri de armă la frontiera româno-ucraineană şi ţigări în valoare de 220.000 lei confiscate PDF Imprimare Email 511 Afişări
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 12:19
Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit in urma unor actiuni pe linia combaterii contrabandei, 22.457 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 220.000 lei. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 11 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. 
 
In urma actiunilor, doi cetateni, unul roman si altul ucrainean, sunt cercetati pentru contrabanda, trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata de catre politistii de frontiera. 
Ieri, 17 aprilie a.c., in jurul orei 5.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Ulma, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul tarii. Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase noua focuri de avertisment, in plan vertical. 
 
In acel moment, cei in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit, au fugit spre teritoriul statului vecin. In urma actiunii a fost retinut un cetatean roman Vasile T., in varsta de 53 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava. 
 
Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului. Totodata, in zona au fost descoperite mai multe baxuri ce contineau peste 13.488 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana. 
 
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 135.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar Vasile T. este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat. In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. 
 
Politistii din cadrul aceluiasi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au descoperit tot ieri, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Straja, 2 colete care contineau tigari de provenienta ucraineana. Baxurile au fost transportate la sediul politiei de frontiera, unde in urma inventarierii a rezultat o cantitate de 2.059 pachete tigari, in valoare de peste 20.000 de lei, marfa care a fost ridicata in vederea confiscarii. 
 
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Radauti au descoperit, in apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren si mai multe colete voluminoase. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, s-a constatat ca este vorba de 850 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 9.300 lei. Totodata, autoturismul de teren, marca Mitsubishi Pajero, in valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, pana la finalizarea cercetarilor.In continuare, se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. 
 
Actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari s-au desfasurat, tot ieri, si pe raza jud. Maramures, in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau. Astfel, lucratorii nostri au identificat pe timpul unei actiunii, pe DN 19, un autoturism marca Logan, parcat in afara carosabilului si au observat mai multe persoane care transportau in spate colete voluminoase si se indreptau de la malul raul Tisa spre masina in cauza. 
 
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor si deoarece acestea nu s-au supus, au folosit, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment, conform legii. In continuare, soferul a demarat in tromba incercand sa fuga, iar carausii au abandonat baxurile si au sarit in apa raului Tisa, intorcandu-se pe teritoriul ucrainean. 
In urma actiunii, s-a reusit indisponibilizarea autoturismului in cauza si retinerea soferului F. Vasyl de 31 de ani din Ucraina, iar la fata locului au fost descoperite, 6 colete, care contineau 3.000 pachete tigari de provenienta ucraineana. 
 
Totodata, au fost anuntate despre persoanele care s-au intors pe teritoriul ucrainean si autoritatile statului vecin, in vederea retinerii acestora si cercetarii in comun a evenimentului. Tigarile in valoare de 26.500 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, autoturismul marca Logan a fost indisponibilizat, iar in continuare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat. 
 
De asemenea, si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au descoperit pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, un autoturism abandonat, in zona de frontiera, marca Renault Clio incarcat cu 6 colete cu tigari, de aceeasi provenienta. 
 
In urma inventarierii baxurilor, s-a constatat ca este vorba de 3.060 pachete tigari, in valoare de 27.000 de lei, tigari ce au fost ridicate in vederea confiscarii. Autoturismul in cauza in valoare de 2.000 de euro a fost indisponibilizat, iar in continuare se fac cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
 
     Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei – Radu Lungu

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact