logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Medicina Muribundă și Invazia de Sutaniști (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email 1532 Afişări
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 06 Ianuarie 2015 19:09

Medievalizarea societăți noastre se petrece pe numeroase planuri. Știu, nu te mai surprinde că spitalele sunt de multe ori în stare catastrofală, medicii pleacă în masă; la fel se năruie și școlile iar profesorii sunt rupți în fund; dar biserici cu cupole poleite cu aur și cruci aurite și hoarde de sutaniști se răspândesc peste tot ca o infecție de neoprit, ca un cancer cu 18.000 de metastaze. Este de notorietate subfinanțarea sistemului de sănătate, în timp ce statul pompează banii în zecile de mii de biserici și în hoardele de îmbuibați preoți. Se poate vedea care sunt prioritățile politrucilor care au ajuns să spolieze prezentul și să decidă viitorul. Odată cu creșterea numărului de biserici și a hoardelor de sutaniști finanțați de stat, din ce în ce mai jalnice sunt situațiile blestemate în realitatea subfinanțată a sistemelor de învățământ, în sănătatea publică șamd.
 
De inteligența și pregătirea profesională a unui medic depinde diagnostizarea corectă (și de multe ori imediată) a cazului… și intervenția lui eficientă, decizii care fac diferența dintre viață și moarte. Probabil că nicăieri în Europa medicii nu sunt atât de înjosiți de stat cum sunt pe la noi. De ce crezi că ar trebui să stea și să se chinuie în cadrul unui sistem care îl terfelește permanent? În totală contradicție cu un medic, un sutanist este un incult irațional, un parazit care nu are nici un fel de contact cu realitatea, în schimb are niște beneficii uriașe pe spatele sărmanilor pe care îi spoliază; probabil că nicăieri în Europa sutaniștii nu au privilegii atât de mari față de restul societății, în comparație cu situația de la noi.
 
25 decembrie 2014. Văd pe facebook o postare, Maria Olteanu: “Te ia groaza. La Tulcea, ultimul medic pediatru a ieșit la pensie pe 21 decembrie. Permanența peste sărbători e efectuată de medici voluntari… mă întreb câte asemenea situații sunt în țară. La anunțul de angajare nu apare nimeni… salariile mici sunt cauza, bineînțeles. Să trăim bine!”
 
Îmi aduce aminte de situația din Sighetu Marmației: în urmă cu 2 ani singurul medic anestezist a plecat de la spitalul municipal; astfel, jumătate din depresiunea Maramureș nu avea nici măcar un medic anestezist. Două zile pe săptămână venea la Sighet un medic anestezist din Vișeu. Îți dai seama cam ce înseamnă asta? Că dacă se întâmplă un accident și cineva trebuie să intre urgent în sala de operație, nu are cine să îi asigure anestezia… Iar până vine un anestezist din alt oraș, sau până este dus omul la Baia Mare,… este deja mort… și înconjurat de șleahta de spoliatori sutaniști.
 
Din cauza salariilor jenant de mici din sistemul de sănătate… oamenii care au trecut prin sistemul de învățământ medical… care dur cumulează 6 ani de facultate, apoi câțiva de rezidențiat și alții câțiva de specializare… au ocazia să plece cu zecile de mii în vest; sau, să ia câte o mică atenție de la bolnavi, iar apoi să stea la pușcărie, ca victime ale unui stat mizerabil. Este revoltător oare? Să plătești taxe la stat, care îți trage jos pielea, iar apoi acest stat mafiot să dea banii pentru manipulatorii cei mai ordinari, de cea mai joasă speță, cum este BOR spre exemplu… în timp ce nu sunt asigurate nici măcar condiții minimale de intervenție rapidă în sănătate? Dar, inculții îndoctrinați, îndobitociții care formează marile mase de pămpălăi, nu pot să perceapă astfel de aspecte.
 
Medicii, care realmente ar putea să ajute, sunt alungați. Situații strigătoare la cer au fost nu una… și continuă să fie. Când cei cu cancere nu au medicamente, când ei strigau de durere… iar preoții o puneau de o nouă megalomană faraonică catedrală… Când copilul tău o să moară din acest tip de situație, poți să mulțumești atât politrucilor din parlament, consilii județene și primării, cât și sutaniștilor. Au ajuns să se revolte până și vesteuropeni care la o vizită pe aici inevitabil constată mizeria socială în contradicție uriașă cu banii pompați de stat în șleahtele de sutaniști. Un stat care din fonduri publice pompează bani cu nemiluita în structuri religioase de tip medieval, cât timp nu sunt rezolvate la un nivel acceptabil finanțările sistemelor de învățământ, sănătate, infrastructură șamd, este de facto un stat criminal.
 
AUTOR © dr. Peter Lengyel
 
PS. Un prieten din Londra, care a fost de mai multe ori cu noi prin Maramureș, zicea că ar fi venit și cu soția, cu familia, dar nu este atât de irațional să îi expună unui asemenea risc pe cei pe care îi iubește… că dacă e ceva cu ei, aici nu au șanse prea mari să scape cu viață.
 
PS2. Dacă ar exista diavol, cred că ar umbla în sutană neagră, ar lua bani de la buget și ar cere bani de la săraci, chiar de la cei care nu mai au nici pentru medicamente, nici mâncare, nici pantofi pentru copii… și până nu este plătit birul, un astfel de diavol antichrist nu ar oficia nici măcar înmormântarea celor pe care i-a îndoctrinat. Te poți întreba, cam ce ar zice un presupus Iisus dacă ar vedea față în față un Preafericit sau ceva sutanist de acesta obișnuit să ia de la săraci ultimul ban.
 
Nu da share, că nu are nici un sens. Sau, poate…
 

Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact