logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


VIDEO: HYBRID SYMPHONY – hibridul dintre clasic şi metal PDF Imprimare Email 1174 Afişări
Scris de Pierre Albert (JurnalRock.ro)   
Joi, 27 Noiembrie 2014 07:57

Există două afirmaţii contradictorii legate de trupele româneşti: ba sunt prea multe, ba prea puţine. Adevărul este undeva la mijloc. Sunt multe, dar puţine “supravieţuiesc” sau sunt relevante, aşa că, în final, ajungem cu o mână de trupe per oraş. Dar, undeva în Sighetul Marmaţiei, există o trupă ce nu promitea multe de la început, o mare parte a trupelor nou-înfiinţate făcând asta şi ajungând înspre nicăieri. Grupul despre care vă voi scrie nu spune promisiuni, ci vi le va arăta.
O trupă omogenă, baza având-o în symphonic şi oscilând calitativ între goth, death şi alternative, influenţe clasice şi o componenţă între 15 şi 25 de ani, aceştia venind fiecare dintr-un mediu muzical diferit decât cel practicat în prezent.
Trupa a fost la început una de cover-uri, în 2012. Apoi, în 2013, după câteva schimbări de componenţă, HYBRID SYMPHONY începe să-şi scrie versurile şi să-şi compună propriile melodii.
 
Aş dori să aştern câteva informaţii biografice despre actualii membri ai trupei, câte un pic din contactul lor cu muzica, dar şi cum au ajuns ei în HYBRID SYMPHONY.
 
LEONARDO HOMEI 
Data de naştere: 08.03.1994
Liceu: Şcoala de Muzică şi Arte Plastice, Sighetu Marmaţiei
Începând să cocheteze cu muzica încă de la 6 ani, acesta a ales ca instrument de bază vioara. Prima apariţie a sa într-un cadru “non-clasic” a avut-o cu prilejul primei ediţii a Festivalului Antic şi Medieval “Aeternus Maramorosiensis”, ca, imediat după aceea, să se alăture lui GABOR KOVY şi lui GRAŢIAN CIOBAN, în vederea unui nou proiect muzical, ce va deveni mai târziu HYBRID SYMPHONY.
 
GABOR KOVY 
Data de naştere: 11.11.1989
Liceu: Şcoala de Muzică şi Arte Plastice, Sighetu Marmaţiei
Având contact cu muzica la aceeaşi vârstă şi absolvind acelaşi liceu ca şi colegul său LEONARD, GABO şi-a îndreptat atenţia spre tobe. Între anii 2006 şi 2008, a făcut parte dintr-o trupă de cover-uri punk, trupa care s-a numit Control Alt Delete. Acesta a avut mai multe tentative de formare a unei noi trupe în Sighet. Primii oameni ce i-a adus aproape de viziunea sa muzicală au fost LEONARDO HOMEI şi GRAŢIAN CIOBAN, urmând, apoi, BOGDAN ROTARU şi MIRUNA PUIU.
 
DANIEL NYISZTOR (
Data de naştere: 01.01.1991
A început să cocheteze cu muzica în anul 2012, cu ajutorul şi sub atenţia fostului chitarist al “hibrizilor”, GRAŢIAN CIOBAN, ca, mai apoi, să îşi îndrepte atenţia către chitară bass. După un an, s-a alăturat familiei HYBRID SYMPHONY, după plecarea primului lor bass-ist, BOGDAN ROTARU, făcându-şi simţită prezenţa mai mult ca prieten şi sprijin, acesta ajutând la găsirea unei noi săli de repetiţii pentru trupă. Primul lui contact cu scena a fost unul puternic, acesta având loc în anul 2013 la Festivavul Antic şi Medieval “Aeternus Maramorosiensis”.
 
BOGDAN CHESA 
Data de naştere: 06.06.1998
Vocal, iar din anul 2012 studiind şi chitara, acestuia îi este propus rolul de chitarist-ritm pentru concertul de despărţire al “hibrizilor” de GRAŢIAN CIOBAN, deţinătorul vocii şi chitării lead în trupă în acel moment. BOGDAN rămâne la chitară ritm, iar, după venirea lui CLAUDIU CIOCAN, acesta trece la chitară lead.
 
CLAUDIU CIOCAN 
Data de naştere: 08.07.1995
Liceu: Scoala Populară de Arte “Aurel Popp”, Satu Mare
Tot de mic, de la vârsta de 7 ani, acesta a început studiul vioarei, dar, după 10 ani, a făcut o schimbare bruscă spre chitară. Autodidact, acesta a ajuns în trupa “hibrizilor” printr-un jam-session alături de violonist şi de tobar.
 
ALEXANDRA JOICALIUC 
Data de naştere: 22.04.1999
Studiind canto în copilărie şi, mai apoi, pian, a renunţat la cel din urmă. A simţit dintotdeauna că vocea îi va fi mai de folos. Fiind, de asemenea, autodidactă, ea a avut prima apariţie live în preajma sărbătorilor de iarnă din 2012, într-un proiect acustic alături de câţiva interpreţi locali. În 2013, şi-a găsit “familia muzicală” în HYBRID SYMPHONY, aceştia influenţându-i mult viaţa prin preluarea rolului de vocal clean.
 
MIRUNA PUIU 
Data de naştere: 10.09.1996
MIRUNA are experienţă vocală încă de la grădiniţă, dar pasul ei cel mai important pe scena muzicala a fost la Festivalul Antic şi Medieval “Aethernus Maramorosiensis”, alături de HYBRID SYMPHONY, fiind recrutata în trupă de către LEONARDO HOMEI. Aceasta inserează în melodii pasajele de growl / scream, cântând, totodată, şi pe clean.
 
Concluzia trasă din mini-biografia fiecăruia este că toţi şi-au avut primul contact muzical ce avea să le influenţeze adolescenţa încă de la vârsta fragedă de 6-7 ani, unii fiind autodidacţi, evenimentul-cheie al trupei fiind Festivalul Antic şi Medieval “Aeternus Maramorosiensis” din anul 2012.
Din punctul meu de vedere, în afară de DIRTY SHIRT, care este una dintre cele mai cunoscute trupe din această regiune, de SKA-NK, trupă care este, de asemenea, populară (despre ei, am scris precedentul articol din această serie), HYBRID SYMPHONY este grupul care are nevoie de cea mai mare atenţie din partea noastră. Aflat încă în fază incipientă, am dorit să prezint trupa ca un viitor grup ce ne va încânta prin sonorităţile sale, ce merită toată promovarea individuală sau de grup.
Discografic, HYBRID SYMPHONY are la activ un demo intitulat “WHISPERS“, lansat în data de 18 Mai 2014 şi înregistrat în Live Set Recording Studio din Cluj.
Pentru un material demo, “WHISPERS” este foarte bine produs din punctul de vedere calitativ, o melodie reprezentativa, din punct de vedere personal, pentru stilul abordat de trupa este “Macabru“. Materialul poate fi ascultat integral atat pe Youtube, cat si download-at pe SOUNDCLOUD.
Hibrizii ne pregătesc pentru începutul anului 2015 un videoclip, urmând apoi primul lor album, care se află în curs de preparare.
 
Hybrid Symphony
 
Discografie:
WHISPERS (demo, 2014)
Release Me
Whishpers At The Moonlight
Lumnia
Macabru
 
Componenţa:
MIRUNA PUIU – voce
ALEXANDRA JOICALIUC – voce
LEONARDO HOMEI – vioară
BOGDAN CHESA- chitară
CLAUDIU CIOCAN- chitara
DANIEL NYISZTOR – chitară bass
GABOR KOVY- tobe
 
Autor: Pierre Albert
 
 
 
 
 


Share
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact