logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Interviu cu trupa sigheteana Hybrid Symphony dupa inregistrarea primului demo PDF Imprimare Email 2399 Afişări
Scris de Dani Godja   
Duminică, 06 Aprilie 2014 11:47

Hybrid Symphony din Sighetu-Marmatiei este o trupa rock foarte iubita si indragita de catre un segment tot mai important de tineri atat din orasul nostru cat si din alte orase pe unde au cantat pana in prezent. Evolutia in plan muzical la care au ajuns tinerii sigheteni intr-un an de existenta a dus in mod firesc trupa spre inregistrarea primului demo intr-un studio profesional. Acest pas important pentru formatia Hybrid Symphony a fost un motiv foarte bun de a-l provoca pe Kovy Gabor ("Gabo"), tobosarul, managerul si liderul trupei, la un interviu pe care va invit sa-l cititi in continuare:

 

Dani Godja: Salut, Gabo! Trupa Hybrid Symphony a finalizat in urma cu cateva zile la Cluj inregistrarile primului demo. Ce ne poti spune despre acest material?

Kovy Gabor: Buna Dani. Intradevar, in perioada 28-31 martie 2014, impreuna cu trupa am reusit sa ne mobilizam pentru inregistrarea primului nostru demo la Cluj. Prea multe detalii nu vreau sa divulg despre acest material, dar pot garanta o surpriza pentru cei care ne cunosc, si tind sa cred ca cu acest demo, chiar si cei care pana acum nu au avut sansa sa ne cunoasca, sau nu au avut convingerea ca suntem o trupa serioasa, vor fi placut surprinsi. In primul dorim sa aratam publicului sighetean ca se poate, ca exista si altceva in afara de fotbal, manele si folclor, si ca tineretul sighetean care cocheteaza cu genul acesta de muzica, merita sa fie bagata in seama.

 

Dani Godja: De ce in Cluj? Cine v-a ajutat sa-l inregistrati?

Kovy Gabor: In primul rand am ales Clujul din motive logistice si bineinteles din motive materiale.Ne-a fost mult mai usor sa ne deplasam pana la Cluj, sa ne gasim o cazare (evident multumita prietenilor plecati la facultate), decat in orice alta locatie in afara Sighetului. In al doilea rand, e o poveste putin mai interesanta…In luna februarie s-a organizat un mini-festival caritabil la Cluj , Rock for Livia, la care am luat si eu parte. Au cantat o sumedenie de trupe printre care multe au fost invitate in trecut si la Sighetu Marmatiei la Stage Pub. Am fost fericit sa am ocazia sa ma intalnesc cu toate aceste trupe adunate la acelasi eveniment pentru o cauza nobila. Bineinteles, in prima zi au concertat si prietenii mei de la Shadowsail cu care am reusit inca din toamna sa ne formam o stransa prietenie. Dupa concertul lor, au urmat diverse povesti la cateva pahare de bere, pana ce am ajuns sa aflu prin prisma vocalistului lor Daniel Szabo, ca ar putea sa ne ajute cu inregistrarea demoului prin chitaristul lor Cristian Cristea. La cateva zile dupa, deja reusisem sa stabilim toate detaliile necesare, si de acolo a urmat pregatirea pieselor… Dupa o luna si jumatate, uita-ne cu demo-ul tras.

Sa nu uitam ca materialele au fost inregistrate la studioul Liveset Recording Studio din Cluj Napoca, de catre Sebastian Damian, iar mixajul si masterizarea va fi realizata in saptamanile urmatoare de catre Cristian Cristea.

 

Kovy Gabor (tobe, Hybrid Symphony)

Dani Godja: Stiu ca la una din piese aveti un invitat special pe demo. Ne poti da mai multe detalii?

Kovy Gabor: Da, va exista o aparitie speciala la una din piesele de pe demo, dar prefer sa ramana o surpriza deocamdata.

 

Dani Godja: Ce piese contine, cat timp au durat inregistrarile si cum au decurs?

Kovy Gabor: Demo-ul va contine 4 piese. Doua din “vechiul” Hybrid (“Release me” respectiv “Macabru”) si doua din noua ideologie (de dupa Alexandra - a doua noastra vocalista, care a si compus versurile pentru ambele) “Whispers at the Moonlight” respectiv “Lumnia”. 

 

Inregistrarile au decurs destul de interesant, experienta aceasta a fost absolut o noutate pentru noi toti. Am avut mici problem tehnice, mici ezitari, dar per total, dupa ce ne-am obisnuit, a mers ca uns. Am reusit sa respectam planul pe care l-am avut initial de 3 zile (ziua 1-tobe, ziua a 2a-intrumente cu corzi: Chitari, Bass, Vioara; ziua a 3a -voci). Pe scurt, totul a mers mai bine decat ne asteptam.

 

Dani Godja: Am avut sansa de a asculta piesele nemasterizate si am fost impresionat de rezultat. Pe cand o sa fie disponibil produsul final si sub ce forma va ajunge la public?

Kovy Gabor: Multumim, abia astept sa vad parerea ta despre despre materialul final.

Inca nu pot spune cu certitudine cand va fi lansat materialul pentru ca mai sunt multe lucruri de facut pana atunci, dar oricum undeva in luna mai, cel mai probabil, va fi deja lansat. In prima faza, va fi disponibil doar online, total gratuit, prin site-urile de socializare si streaming online: Facebook, Youtube, Soundcloud, Bandcamp etc. Piesele vor putea fi descarcate gratuit. In curand vom anunta data exacta pe pagina noastra de facebook asa ca recomand celor curiosi sa ne urmareasca acolo: www.facebook.com/HybridSymphony

 

Dani Godja: Va ganditi la o lansare oficiala a acestui demo in Sighet?

Kovy Gabor:  Ne-am dori foarte mult sa facem un concert de lansare, dar dat fiind situatia incerta a Sighetului pe acest plan, momentan nu pot sa spun nimic mai mult decat “SPERAM”.

 

Dani Godja: Daca mai exista cineva care inca nu stie componenta Hybrid Symphony, poti sa o faci cunoscuta?

Kovy Gabor: Sigur. In momentul de actual, suntem 7 persoane ce compun Hybrid Symphony: Puiu Miruna – voce, Alexandra Joicaliuc – Voce, Chesa Bogdan – Chitara, Ciocan Claudiu – Chitara, Daniel Nyisztor – Chitara Bass, Homei Leonardo – Vioara, si Kovy Gabor – Tobe.

 

Dani Godja: Ce planuri de viitor aveti?

Kovy Gabor:  Planuri sunt multe, idei sunt multe. In mare o sa prezint cateva dintre ele. In prezent suntem foarte prinsi sa terminam prelucrarea demo-ului in cel mai scurt timp, sa il lansam cat mai bine, putem cu fortele noastre proprii pentru ca, evident, nu ne permiem un manager ca sa se ocupe de toate acestea. In paralel cu asta, lucram la un nou logo al trupei si la noi piese pentru concertele ce vor urma. La vara ne gandim sa realizam si un videoclip si sa participam la cat mai multe concerte. Speram sa reusim sa ne calificam si la cateva concursuri/ festival din tara. Daca totul merge cum am vrea noi, probabil pe la sfarsitul anului ne putem astepta la un album complet, semnat Hybrid Symphony.

 

Dani Godja: Acum, ca in Sighet nu mai exista un loc de intalnire si de concerte pentru rockerii sigheteni, ce posibilitati de promovare au trupele in orasul nostru?

Kovy Gabor: Promovarea trupelor in Sighet, tinand cont de situatia actuala, tinde spre zero. Cel putin din perspectiva si experienta noastra, exista doar o mana de oameni care chiar sprijina aceasta miscare. In momentul actual, concerte nu se prea pot realiza, iar daca s-ar putea totusi, nimeni nu le sprijina material. Dupa parerea mea, nu ajunge doar un singur festival pe an, unde sa apara cateva trupe rock, si in rest zero barat, toata lumea sa ignore aceasta miscare. Si atunci ne miram ca trupe bune si foarte bune pleaca din orasele mici, orasele natale, si se fac ca uita de unde au pornit… Pana si in situatia noastra, daca nu ar fi prietenii nostri, parintii, si cativa sustinatori, nu stiu ce ne-am face. Ajungem in faza aceea in care, trupa din Sighet, ca sa isi lanseze materialul, apeleaza la locatii din alte orase cum e Baia Mare,sau Cluj sa isi faca o lansare. Sincer, mi se pare jalnic… Dar asta este. Noi mergem inainte si facem ce stim mai bine: muzica, nu zgomot, cum presupun unii.

Totusi, exista cativa care ne-au sprijinit in trecut sau chiar o fac si in prezent, carora as vrea pe aceasta cale sa le multumesc: in primul colegii mei fosti sau actuali din trupa, domnului Ioan Sustic, domnului Ion Maris , Friends Pub, Stage Pub, Radio Romania Sighet si, bineinteles, Sighet Online.

De asemenea doresc sa le multumesc si celor din afara Sighetului care ne-au sprijinit in realizarea acestui demo: trupa Shadowsail, trupa Sinfold, Cristian Cristea, Sebastian Damian, Daniel Szabo, Razvan Daniel Moca, Andrei Buciuta si tuturor care ne sprijina!

 

Dani Godja: Multumesc pentru interviu si multa bafta in continuare.

AUTOR: Dani Godja, aprilie 2014

www.sighet-online.ro

 

Hybrid Symphony @ Stage Pub Sighet


Share
Ultima actualizare Luni, 07 Aprilie 2014 15:38
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact