logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


KruNatura - o intoarcere la origini, la lucrurile simple si frumoase, la natura si la naturalete PDF Imprimare Email 1288 Afişări
Scris de Doru Atomei   
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 11:27

Salutari tomnatice,
Au trecut ceva ani de cand, sub numele DonisArt, s-au intamplat evenimente mai mult sau mai putin cunoscute, promovate sau povestite. Si acestea s-au desfasurat in sali de teatru, cluburi din diverse orase ale tarii, inclusiv intr-o frumoasa cetate.
 
A venit timpul sa incercam si altceva, pentru ca ne place sa ne reinventam. Dar nu printr-o scala numerologica, ci printr-o alta abordare. Mai mult, a trecut exact un an de cand am anuntat acest concept si forme concrete incep deja sa prinda contur.
 
Sentimentul de prietenie a primat la orice eveniment DonisArt iar acest reper ar fi frumos sa existe in continuare. Daca pana acum am vorbit de evenimente, ne place sa credem ca intregul concept KruNatura (The Expression Of Harmony) va fi altceva, nimic bombastic sau complicat… doar O Iesire In Natura. Ideile noastre vor fi impletite cu sugestiile pe care am inceput deja sa le primim de la voi, pentru ca, in luna mai, sa se intample KruNatura. Multumim tuturor celor ce ne-au trimis deja idei sau propuneri in quiz-ul anuntat:
 
 
Iesirea In Natura va integra mai multe tipuri de activitati, care vor fi anuntate pe parcurs. Nu credem ca ne vom strange sute de oameni, caci conceptul sustine minimalismul si nu va cauta o promovare acerba. La fel cum nu ne-am bucura daca ceea ce se urmeaza sa se petreaca ar conta doar pentru concertele propriu-zise. Ne dorim ca aceasta iesire sa fie altceva, o noua experienta pentru prieteni vechi si noi! Oricine este binevenit, pentru intrebari, nelamuriri, cu mare drag raspundem pe adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
Dar ca sa fim si concreti, in cateva zile vom decide care weekend din luna mai va fi cel ales: ori 23-24 or 30-31 (sa evitam noptile inca racoroase de la munte). Vom inchiria microbuze/autocare pentru cei ce vor dori sa vina dinspre Bucuresti sau dinspre Cluj Napoca (2 repere geografice care ar putea fi catalizatoare si pentru alte persoane aflate in alte parti ale tarii). Se va pleca de vineri dimineata, astfel ca, spre dupa-amiaza, sa putem sa vizitam si cateva locuri frumoase din Bucovina. Evident ca vom avea si ghid, care sa ne povesteasca despre frumoasa zona din nordul tarii si sa ne raspunda la eventualele intrebari. Spre seara vom ajunge la destinatie, ne vom caza pe terenul KruNatura (pentru cei cu cort) sau la cateva pensiuni din apropiere, de care tot noi ne vom ocupa sa le rezervam, curate si cu preturi prietenoase.
 
 
Pentru cei ce isi vor rezolva singuri cazarea si transportul, intalnirea pe terenul KruNatura se va face vineri seara, dupa ora 19.00. Terenul va fi usor de reperat, deoarece este chiar pe partea dreapta a drumului ce face legatura intre Campulung Moldovenesc (chiar langa gara Campulung Est) si Cabana Rarau, imediat dupa ce se termina zona de case (cca 3 km de la soseaua principala Gura Humorului-C-lung).
 
La asfintit, ne vom da intalnire cu totii pe terenul KruNatura, unde, in jurul unui foc de tabara, vom povesti si chiar vom asculta povesti locale, legende si alte rostiri despre traditii si obiceiuri de-ale locului. In functie de cati artisti vom invita, exista posibilitatea sa ne bucuram de cantari si in prima seara.
 
Infrastructura terenului nu este generoasa cu elementele moderne dar credem ca bunul simt, intelegerea si dorinta de relaxare vor prima pentru ca da, asta ne-am bucura sa se intample: sa ne relaxam si sa petrecem 2 zile si 2 nopti intr-un mod cat mai normal, poate inedit pentru unii. Este un fel de "intoarcere la origini", unde nu curentul electric trebuie sa fie conditia obligatorie! Vom incerca sa-l suplinim cu foc de tabara, lumanari si torte. Vrem ca acest pas sa fie dominat de aura acustica si sa se bazeze pe repere autentice, handmade.
 
A doua zi, de dimineata, ne vom pregati pentru o calatorie pe jos, de 4-5 ore, spre varful Rarau, chiar de la KruNatura, caci terenul se situeaza la poalele masivului, pe valea paraului Izvorul Alb. Este un drum care pe vremuri era practicabil pentru orice tip de masina, acum doar jumatate din el se poate face in conditii normale. Dar noi vom merge pe jos, pentru a ne bucura de frumusetile muntelui si a padurii. Sus, chiar langa Pietrele Doamnei, exista un hotel unde vom incerca sa aranjam pentru masa de pranz.
 
Vom decide impreuna, atunci, daca la intoarcere vom merge tot pe jos sau vom folosi autocarele, coborand pe alta parte a muntelui, una complet asfaltata si usor de ajuns (prin Pojorata). Evident ca excursia pe munte nu este obligatorie, pentru altii putem gandi si alte programe.
 
Seara de sambata va fi alocata muzicii si, din nou, povestirilor. Cativa prieteni vor veni de prin diverse teritorii, cu instrumentele lor acustice si vor incerca sa ne introduca in lumea lor artistica, prin cantece frumoase. De fapt, vor fi confluente de culturi diverse, din zone diferite, asternute intr-o seara de primavara tarzie, pe malul unui parau discret dar care isi are propriile povesti. Si vom sta in noapte ore bune, caci nu vom avea nici o constrangere in timp ce focul de tabara va continua sa arda. Doar vremea sa tina cu noi!
 
Vrem sa pregatim si ceva merinde traditionale, facute acolo si nu numai, sa vedem ce va iesi.
 
Duminica dimineata impachetam, ne salutam, ne decidem cand si unde ne reintalnim si mergem spre casele noastre.
 
Asadar, O iesire In Natura este invitatia noastra la KruNatura. Vom merge pe principiul rezervarilor iar pretul biletului va fi rezonabil, insa anuntat dupa ce vom stabili si cati muzicieni vor fi alaturi de noi. Ei vor veni sa imbratiseze si sa sustina acest nou concept, fara conditionari de nici un fel. La fel, nici noi nu ne dorim sa conditionam KruNatura in vreun fel, dar un bilet cumparat poate face selectia intre cel care chiar doreste sa vina si un altul care doar e in trecere prin zona. Vom incerca sa fim gazde primitoare, caci aceasta parte a tarii se mandreste cu acest fel de a fi. Si vom incerca sa fim la inaltime, sa raspundem la cat mai multe intrebari si sa rezolvam cat mai multe doleante. Dorim insa sa reamintim ca totul este bazat pe principii simple, minimaliste, insa suficiente pentru ceea ce poate oferi natura. Si cum omul sfinteste locul, poate ca impreuna vom reusi sa conturam un altfel de Moment in Timp!
 
 
Orice idee sau sugestie ce s-ar putea plia pe O Iesire In Natura este binevenita si o vom studia cu mare atentie. Vrem ca noua experienta pe care o pregatim sa fie ceva atipic dar frumos!
 
Vom reveni cu detalii, pe masura ce vom stabili si alti pasi.
 
Cu prietenie,
 
Echipa KruNatura
 
26 septembrie 2013
 
Autor: Doru Atomei

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 11:38
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact