logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Prajitura noapte si zi PDF Imprimare Email 3453 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 14 Aprilie 2013 07:04

Ingrediente
4 oua
500 g zahar
200 ml lapte
100 g unt
250 g faina
3 linguri cu cacao
1 plic praf de copt
100 g ciocolată
sos de ciocolată
 
Mod de preparare
1. Freaca galbenușurile cu untul moale și jumatate din cantitatea de zahar tos. Adauga treptat faina și cacaua cernute proaspat împreuna cu praful de copt, apoi toarna laptele.
2. Toarna compozitia într-o tava mare, unsa cu unt și tapetata cu faina. Da la cuptor 30-35 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifica blatul cu o scobitoare înainte de a-l scoate.
3. În timp ce se coace blatul, bate într-un vas albușurile spuma tare, adauga restul de zahar. Așaza-l deasupra unui vas cu apa clocotita și bate pâna devine bezeaua tare.
4. Toarna bezeaua fierbinte peste blatul copt, peste care ai ras ciocolata, și mai pune tava înapoi în cuptor. Dupa cinci minute, oprește focul și, fara a deschide cuptorul, lasa prajitura sa se raceasca.
5. Taie și servește cu sos de ciocolata. Pastreaza la rece, de preferat în frigider.
 
Pofta buna!

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 21:05
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact