logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Guguluf marmorat PDF Imprimare Email 2898 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Martie 2013 07:44

Ingrediente

300 g faina 
1 plic cu praf de copt 
300 g zahar
4 oua 
250 g margarina 
200 ml lapte batut 
1 lingura cu cacao 
2 linguri cu lapte 
3 pliculete cu zahar vanilat 
esenta de rom 
100 g alune 
 
PENTRU GLAZURA 
150 g ciocolata neagra 
50 g ciocolata alba 
200 ml lapte 
2 linguri cu margarina
 
Mod de preparare
Freaca margarina spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga treptat galbenusurile, laptele batut si cateva picaturi cu esenta de rom. Incorporeaza apoi albusurile batute spuma.
La final, presara faina, amestecand de jos in sus. Toarna compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina, dar pastreaza cam 5-6 linguri si amesteca-le cu cacaua.
Pune apoi si compozitia cu cacao, presara nucile tocate si amesteca usor cu o furculita. Coace la cuptor cam 45 de minute.
Separat, fierbe laptele. Adauga ciocolata neagra rupta bucati. Dupa ce s-a topit complet, adauga coniacul si mai lasa putin sa se ingroase.
Lasa sa se raceasca un pic, dupa care adauga margarina. Imbraca guguluful in glazura de ciocolata. Ca sa arate si mai apetisant, topeste ciocolata alba si traseaza deasupra dungi subtiri. Lasa la rece cel putin 40 de minute.
 
SURSA: Revista FEMEIA.

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Martie 2013 07:43
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact