logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Galetta cu prune PDF Imprimare Email 2302 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 06:35
INGREDIENTE:

· foietaj
· 300 g prune
· 3 linguri zahar
· 1 zahar vanilat
· scortisoara
· 1 lingurita gris.
 
MOD DE PREPARARE RETETA GALETTA CU PRUNE:

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram  grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul. Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau  zahar vanilat. Incingem cuptorul  la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.
Cel mai bine este sa pregatiti aceasta delicioasa placinta cu aluatul descris mai jos, din pacate pe mine ma presa timpul si am ales varianta foietajului.
 
Ingrediente aluat:
5 g unt
50 g zahar pudra
1 galbenus de ou 
125 g faina
2 linguri lapte
esenta de vanilie.
 
PREPARARE ALUAT:
Intr-un vas  punem  faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi  mici.
Framantam bine, pana cand compozitia devine faramicioasa.Adaugam cele doua linguri de lapte si amestecam rapid.
Dam o forma rotunda aluatului si il punem la frigider pentru 2 ore.
 
Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece. 
 
POFTA MARE! 
 

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 07:16
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact