logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Piramida in doua culori PDF Imprimare Email 4122 Afişări
Scris de Sighet Online   
Duminică, 22 Aprilie 2012 05:19
Pentru blatul alb iti trebuie:
3 oua
1 lingura untura
10 linguri lapte
1 lingura bicarbonat stins in otet
faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare
 
Pentru blatul maro iti trebuie:
3 oua
1 lingura untura
1 lingura bicarbonat stins intr-o lingura de otet
10 linguri lapte
faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare
 
Pentru crema iti trebuie:
750 ml lapte
300 g margarina pentru prajituri
300 g zahar
8-10 linguri faina
3-4 oua
esenta de vanilie
esenta de rom
 
Pregatesti asa:
Pentru inceput se sparg ouale si se verifica daca sunt proaspete.
Se bat bine ouale cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar.
Se adauga untura lasata la temperatura camerei, laptele, birarbonatul stins in otet.
Se cerne bine faina si se adauga si aceasta pana cand obtinem un aluat mai tare, din care coacem 3 foi albe, pe fundul unei tavi de cuptor.
Pentru foile maro se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste.
Se adauga untura, laptele si bicarbonatul stins in otet.
Ulterior si adauga cacao si faina cernuta in prealabil si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat mai tare, din care se intind 3 foi pe care le coacem pe fundul unei tavi de cuptor.
Pentru crema, laptele se pune pe foc cu margarina pana se topeste aceasta din urma. intre timp, se bat ouale cu zaharul si se toarna laptele fierbinte, amestecandu-se continuu.
Se adauga esentele, apoi faina in ploaie, si se lasa la foc mic.
Din aceasta crema se opreste o cana pentru asamblarea prajiturii.
Cu crema ramasa se ung foile alternativ (una alba, una maro), care se pun la presat si la rece, pana a doua zi.
Dupa presare, se taie fasii, apoi se taie pe diagonala si se lipesc intre ele cu crema din cana, oprita cu o zi inainte.
La final, trebuie sa aiba forma unei piramide.
Se presara deasupra cocos.
Pofta buna!

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 21:32
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact