Pentru blatul alb iti trebuie: 3 oua 1 lingura untura 10 linguri lapte 1 lingura bicarbonat stins in otet faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare Pentru blatul maro iti trebuie: 3 oua 1 lingura untura 1 lingura bicarbonat stins intr-o lingura de otet 10 linguri lapte faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat tare
Pentru crema iti trebuie: 750 ml lapte 300 g margarina pentru prajituri 300 g zahar 8-10 linguri faina 3-4 oua esenta de vanilie esenta de rom Pregatesti asa: Pentru inceput se sparg ouale si se verifica daca sunt proaspete. Se bat bine ouale cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Se adauga untura lasata la temperatura camerei, laptele, birarbonatul stins in otet. Se cerne bine faina si se adauga si aceasta pana cand obtinem un aluat mai tare, din care coacem 3 foi albe, pe fundul unei tavi de cuptor. Pentru foile maro se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Se adauga untura, laptele si bicarbonatul stins in otet. Ulterior si adauga cacao si faina cernuta in prealabil si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat mai tare, din care se intind 3 foi pe care le coacem pe fundul unei tavi de cuptor. Pentru crema, laptele se pune pe foc cu margarina pana se topeste aceasta din urma. intre timp, se bat ouale cu zaharul si se toarna laptele fierbinte, amestecandu-se continuu. Se adauga esentele, apoi faina in ploaie, si se lasa la foc mic. Din aceasta crema se opreste o cana pentru asamblarea prajiturii. Cu crema ramasa se ung foile alternativ (una alba, una maro), care se pun la presat si la rece, pana a doua zi. Dupa presare, se taie fasii, apoi se taie pe diagonala si se lipesc intre ele cu crema din cana, oprita cu o zi inainte. La final, trebuie sa aiba forma unei piramide. Se presara deasupra cocos. Pofta buna!
|