logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


"Bomboane" foitate cu umplutura de nuca PDF Imprimare Email 2459 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Februarie 2012 10:59
Ingrediente:

 -aproximativ 600 g faina
-200 g untura sau unt,
la temperatura camerei
-400 ml smantana
-150 g unt
-4 oua
-4 linguri zahar
-aproximativ 200 g nuca prajita si macinata
-esenta de vanilie
-1 praf de sare
-zahar pudra (vanilat)

Preparare:
Mixati bine untura si smantana. Adaugati galbenusurile, vanilia si treptat, faina cernuta. Framantati un aluat ce nu se leaga de maini (la nevoie adaugati inca putina faina). Impartiti in 6 bucati, intindeti fiecare parte in foaie si ungeti cu unt topit si racit. 

Rulati pe latura lunga, iar sulurile obtinute, inveliti-le in folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Scoateti pe rand cate un sul, taiati-l in rondele de aproximativ 1- 1, 5 cm grosime. Dati-i fiecareia o forma rotunda (merge foarte bine prin apasare cu degetele) si puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura.

Acoperiti-o cu aluatul adus din doua parti laterale, ridicand marginile spre mijloc, apoi rasuciti capetele ramase libere (ca ambalajul unei bomboane). Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 10- 15 min sau pana ce sunt coapte si incep sa se aureasca frumos. 

Scoateti imediat din tava si asa fierbinti, tavaliti-le prin zahar pudra (vanilat). Procedati identic cu toate sulurile. 

Umplutura: 
Bateti bine albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul si mixati pana devine o spuma lucioasa. Inglobati cu grija nuca macinata.
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

Share
Ultima actualizare Duminică, 19 Februarie 2012 06:55
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact