logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Brioşe din pâine cu mălai PDF Imprimare Email 2316 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 09:49
Cine spune că brioşele trebuie să fie neapărat dulci?... 
 
Ingrediente
85g de unt topit, plus extra pentru prăjit

boabele tăiate de la 1 ştiulete mare de porumb 

1 ceapă mică, tăiată fin

½ de ardei roşu iute, fără sâmburi, tăiat fin

140g de făină

140g de mălai

2 linguriţe praf de copt

50g de cedar, ras

2 ouă

284ml de lapte bătut

100ml de lapte
 
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6 şi se ung 12 forme ale unei tăvi de brioşe cu o parte din untul topit. Se pun boabele de porumb într-o tigaie, împreună cu ceapa, ardeiul iute şi un cub de unt. Se prăjesc cu grijă 5-10 minute până când se rumenesc şi se înmoaie.
2. 2 Se amestecă împreună făina, mălaiul, praful de copt şi cedarul cu 1 linguriţă de sare într-un castron mare. Se mixează împreună ouăle, laptele şi laptele bătut, apoi se adaugă amestecând ingredientele uscate, untul topit rămas şi amestecul de porumb. Se împarte amestecul în formele de brioşe (fiecare va fi aproape plină) şi se coc 25-30 de minute sau până când se rumenesc şi sunt făcute în interior – se înfige o scobitoare pentru a le verifica. Se mănâncă atunci când sunt calde.
 
POFTA MARE!

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 10 Septembrie 2011 09:54
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact