logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


Blanquette de Veau PDF Imprimare Email 2500 Afişări
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 Martie 2011 17:14
Ingrediente:
80 g de unt 
800 g de carne de vitel tanar 
3 linguri de faina 
3 morcovi 
1 praz 
300 g de ciuperci 
2 cepe potrivite 
1 catel de usturoi 
2 cuisoare 
2 litri de supa de legume 
300 ml de vin alb 
300 ml de smantana 
2 galbenusuri 
sare si piper 


Preparare:
Spalam carnea si o taiam in cuburi nu foarte mari. O asezam intr-un vas adaugam, ceapa taiata marunt, cuisoarele si usturoiul. Acoperim totul cu supa de legume si dam la fiert cam 2 ore. Dupa o ora si jumatate adaugam morcovul, curatat, spalat si taiat in rondele, verificam carnea si cand este aproape gata varsam deasupra vinul alb si adaugam prazul ce a fost taiat in bucati. Acoperim cu un capac si lasam sa infuzeze la foc mic. 

Ciupercile, daca folosim proaspete, se spala, se curata si se oparesc in apa cu sare, daca folosim din conserva trecem pe sub apa rece si apoi le adaugam in fiertura cu carnea. Mai lasam pe foc cateva momente si dam deoparte. Trecem printr-o strecuratoare legumele adunand lichidul intr-un vas. 

Separat topim untul pe foc si incorporam faina in el. In acest amestec adaugam smantana si cate un polonic din zeama de la carne amestecand mereu. Cand am terminat cu lichidul de la carne lasam ca sosul sa mai fiarba pana ajunge la jumatate din cantitatea originala, amestecam cu grija sa nu se prinda. Inainte de a servi, amestecam cu galbenusurile. Servim carnea si legumele separat si sosul separat. Folosim ca garnitura orez sau cartofi fierti. 

Pofta buna!
Timp Preparare: nementionat 
Complexitate: redusa

Share
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 Martie 2011 17:37
 

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact