logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


GOANA DUPA „MASA DE SARBATORI”. CATA MANCARE ARUNCA UN ROMAN. Cinci sfaturi ca sa nu risipiti banii la gunoi PDF Imprimare Email 526 Afişări
Luni, 13 Decembrie 2010 10:05
Desi nu exista studii care sa monitorizeze risipa de alimente in Romania, din datele unui serviciu de salubritate, lunar se strang, intr-un singur sector 5000 de tone de mancare aruncata. Motivul? Achizitiile în exces, calcularea gresita a portiilor si obsesia legata de termenele de valabilitate sunt cateva dintre cauzele care ii  fac pe romani sa arunce cel putin 400 de grame de mancare zilnic.
 
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ofera cateva ponturi privind depozitarea alimentelor in cazul in care am cumparat prea multa mancare.
 
1. Fructele si legumele sunt alimentele cele mai perisabile.
 
2. Morcovii, ceapa, usturoiul si cartofii trebuie feriti de caldura. "Morcovii pot fi depozitati intr-o ladita cu nisip şs cartofii îngropati in pamant, iar atunci cand ii vom scoate vor arata ca proaspat cultivaţt", indicăaspecialistul.
 
3. Painea este un alt aliment care nu trebuie aruncata. Painea uscata poate fi folosita la prepararea pizzei de casa sau prajităa- poate fi consumata la micul dejun.
 
4. Pentru ca termenul de valabilitate a mancarurilor de casa sa fie mai lung, alimentele gatite trebuie racite imediat inainte de a fi puse la congelator.
 
sursa: gandul.ro

Share
 

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact