Desert de prune si scortisoara |
|
|
|
2635 Afişări |
Scris de Claudia Hotea
|
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 11:46 |
Un alt mod de a servi prunele care face placere intregii familii. Ingrediente: 1/2 kg prune o lingura unt 130 gr zahar 3 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 1 lg scortisoara 150 ml frisca 2 lg zahar pudra
Mod de preparare: Topim untul si adaugam prunele fara samburi si taiate in doua, 1/2 din cantitatea de zahar si calim 5-10 minute. Batem pe baie de abur restul de zahar impreuna cu galbenusurile si scortisoara pana se formeaza o crema. Dupa ce s-a racit crema adaugam frisca. Ungem un vas cu putin unt, turnam crema si apoi punem prunele. La cuptorul preincalzit la 180 de grade introducem vasul pentru 5-10 minute. Presaram la final cu zahar pudra si servim cald. Pofta buna! sursa: caietederetete.wordpress.com
|
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 11:50 |