Scris de Claudia Hotea
|
Duminică, 27 Iunie 2010 07:47 |
Un aperitiv excelent, care poate condimenta orice masa festiva, petrecere cu prietenii sau un banal film. Pernitele de cartofi picante sunt alegerea potrivita oricand. Eu le-am facut pentru revelionul trecut si dupa cum se vede si in fotografie s-au integrat de minune printre rontaieli. Ingrediente: 500 gr de cartofi 375 gr faina 2 oua 50 gr cascaval 50 gr unt condimente: susan, curry, praf usturoi, piper si sare
Mod de preparare: Fierbem cartofii intregi cu coaja sau curatati, cum preferam. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca si apoi ii dam pe razatoare. Adaugam ouala, cascavalul ras, untul dat prin razatoare si condimentele. Le amestecam bine si apoi adaugam treptat faina. E posibil sa mai trebuiasca sa mai adaugati 1-2 linguri de faina astfel ca bila obtinuta sa fie una elastica. Intindem biluta pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 0,5 cm. Taiem apoi ori diverse forme ori patratele dupa plac. Prajim pernitele intr-o tigaie de teflon cu ulei abundent de cam 3 degete. Se scot pe o hartie absorbanta si le asezam intr-un vas mai mare.
AUTOR: Claudia Hotea SURSA: http://caietederetete.wordpress.com/
|
Ultima actualizare Duminică, 27 Iunie 2010 08:57 |